Henter kommentarer

Britisk ISS-konkurrent skruer op for udbytte og aktietilbagekøb


 

Britiske Compass Group, der konkurrerer med ISS inden for kantinedrift, vil sende flere penge tilbage til aktionærerne efter et regnskabsår, der landede inden for analytikernes forventninger.

Det viser regnskabet for fjerde kvartal af det skæve regnskabsår 2022/23.

Læs også: Aktien er steget 87 pct. i år: Tid til at tage gevinst hjem, mener Jyske Bank

Her bliver der skruet op for udbyttet, og der indstilles til en udbetaling på 43,1 pence mod 31,5 pence året forinden. Samtidig sætter selskabet gang i et aktietilbagekøbsprogram på op til 500 mio. dollar i 2024.

Der var generelt fremgang af spore over hele linjen i regnskabsåret, hvor hovedmarkedet i USA stod for den største vækst.

»Nordamerika fortsatte sin glimrende vækst, mens Europa for andet år i træk leverede ny vækst på 4-5 pct. Vi fortsatte i løbet af året med at kapitalisere på outsourcing-trends, hvilket gav endnu et rekordår med nye forretningssejre og fortsat stærk kundefastholdelse,« udtaler den administrerende direktør Dominic Blakemore i regnskabet.

Læs også: Storbank skærer i kursmålet for C25-aktie

Compass Group leverede for hele året en justeret omsætning på 31,3 mia. pund. Her havde analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg ventet 31,29 mia. pund.

I Nordamerika steg omsætningen 23 pct. og endte på 21,09 mia. pund mod ventet 20,9 mia. pund. Omsætningen på det europæiske marked voksede med 19 pct. sammenlignet med sidste år og endte en spids under analytikernes estimater.

Den justerede driftsindtjening endte på 2,12 mia. pund mod ventet 2,11 mia. pund, og det justerede overskud før skat lød på 1,99 mia. pund. Her var på forhånd ventet 1,98 mia. pund.

I 2024 venter selskabet at kunne nå en høj encifret organisk vækst.

Læs også: Microsoft ansætter fyret AI-topchef til nyt projekt

Læs også: EU sætter foden ned i stor dansk fusion: Kræver frasalg af forretningsben 

.\˙ MarketWire