Henter kommentarer

Brugere af Novos storsællert melder om uventede bivirkninger - særligt fænomen spreder sig


 
Hvad betyder forventninger?
Vis mere

Novo-Nordisk har fået kæmpestor succes, når det kommer til at sælge lægemidler mod fedme.

Præparaterne Ozempic og Wegovy sælger stort – særligt i USA. De stærke recepttal på Wegovy var blandt andet den primære årsag til, at selskabet i sidste uge hævede sine forventninger for 2023.

Men nu begynder nogle af brugerne af fedmemidlerne at melde om en underlig bivirkning. De oplever nemlig at få bizarre drømme.

Det skriver det internationalt anerkendte medie The Wall Street Journal.

Læs også: Jyske Bank om dansk folkeaktie: Vi anbefaler ikke at købe nye aktier

 

Fænomenet har åbenbart spredt sig så meget, at der er blevet oprettet en Tiktok-profil med navnet »ozempicdreams«, hvor folk deler deres bizarre drømme.

En bruger har blandt andet delt en drøm, hvor vedkommende befinder sig i den amerikanske butik Home Depot, på udkig efter skabe og udstyr til køkkenet. Sælgeren i butikken var Clint Eastwood, og han hjalp med at finde alle de rigtige produkter.

Og sådan er der flere eksempler på profilen og hos The Wall Street Journal.

Læs også: Danske Bank ser markant større kurspotentiale i dansk aktie

Ifølge to forskere fra Harvard Medical School er det ikke en urealistisk bivirkning, at opleve bizarre drømme som følge af vægttabsmiddel.

De fortæller The Wall Street Journal, at det muligvis kan skyldes at lægemidlerne udvikler et hormon som påvirker hjernen. En anden mulighed kan være, at midlerne forstærker evnen til at huske drømme.

Læs også: Svensk storbank ser 54 pct. kurspotentiale i Alk-Abelló-aktien

En talsperson hos Novo Nordisk har fortalt den amerikanske avis, at selskabet har fået henvendelser fra brugere af Ozempic og Wegovy, som har oplevet skøre drømme. Selskabet har dog ikke oplysninger nok på nuvænde tidspunkt, til at fastslå, om der er en sammenhæng mellem brugen af lægemidlerne og de skøre drømme.

Novo Nordisk aktien har leveret et imponerende resultat det seneste stykke tid. Alene den sidste måned er aktiekursen steget med 14,8 pct.. Selskabet leverede en omsætning på 176 mia. kr. i 2022, hvilket resulterede i et resultat på 55 mia. kr. – en forbedring på 16 pct..

Anderledes negativt ser det dog ud i onsdagens handel. Medicinalselskabets aktiekurs er faldet med 3,4 pct. onsdag eftermiddag.