Henter kommentarer

Buffett udnytter massive aktiefald - her har han købt op


 
Hvad betyder forventninger?
Vis mere

Berkshire Hathaway, der er kontrolleret af den berømte investor Warren Buffett, har føjet aktier for 3,7 mia. dollar til porteføljen i det seneste kvartal, hvor aktiefald er blevet brugt som opkøbsmulighed.

Det skriver Business Insider efter regnskabet, der blev offentliggjort lørdag.

I alt har selskabet erhvervet aktier for 9 mia. dollar i kvartalet, men samtidig er der solgt aktier til en værdi af 5,3 mia. dollar.

Læs også: Amerikansk gigant risikerer at skulle betale milliarder i forbrugersager

Dermed er den samlede tilføjelse på linje med niveauet i andet kvartal, men langt under det beløb, der blev investeret i årets første tre måneder. Her blev der indkøbt aktier for 41 mia. dollar til selskabet.

Blandt de mest omtalte køb i årets løb er en ejerandel på over 20 pct. i Occidental Petroleum, som Berkshire vurderes at have betalt omkring 10 mia. dollar for hen over året. Hertil kommer 30 mia. dollar, der er lagt i oliegiganten Chevron og 12 mia. dollar for købet af hele konglomeratet Alleghany, skriver Business Insider.

Læs også: Danske Bank: Du skal huske at ændre din portefølje

Berkshires samlede regnskab viser en fremgang på 9 pct. i omsætning og drift i kvartalet, hvor omsætningen er vokset til 76,9 mia. dollar i tredje kvartal, mens driftsresultatet er steget til 7,9 mia. dollar.

Et fald på 13,5 mia. dollar i værdien af investeringsporteføljen betyder dog samtidig, at selskabet på bundlinjen rapporterer et tab i kvartalet på 2,6 mia. dollar.

Berkshire Hathaway har desuden opkøbt egne aktier for lige over 1 mia. dollar i kvartalet.

.\˙ MarketWire