Henter kommentarer

C25-indekset badet i rødt: Her er dagens danske vindere og tabere


Tirsdag blev en dyr dag på det danske aktiemarked, hvor 20 ud af 24 aktier i C25-indekset lukkede i rødt.

Det er næsten helt symbolsk på dagen, hvor Børsen, den oprindelige børsbygning i hjertet af København, har trukket overskrifter hele dagen, da den siden tirsdag morgen har stået i brand.

C25-indekset endte tirsdag med et fald på 1,26 pct.

»Den sidste halvanden uges tid, gennem april måned, har der været et primært omdrejningspunkt for markedet, og det er det, der også har været omdrejningspunktet i dag,« lyder det Otto Friedrichsen, der er vicedirektør hos formueforvalteren Formuepleje, til Euroinvestor.

Dette særlige omdrejningspunkt er de amerikanske renter og deres bevægelser.

Vicedirektøren peger på, at denne rentefokus er blevet styrket af en række udtalelser fra flere centralbankmedlemmer og Fed-chefen Jerome Powell.

Læs også: Amerikanske aktier fortsætter fald - et særligt indeks trækker dog i grønt

Sammen med det nyeste inflationstal fra USA og højere råvarepriser har disse udtalelser den seneste tid presset de amerikanske renter op.

Og det blev tydeligt i dag, hvor den 2-årige amerikanske renter tog endnu et stort skridt mod 5 pct.

»De korte renter skal man tage som et udtryk for, at markedet og investorerne forventer, at centralbanken ikke nødvendigvis kommer til at sænke renterne i det omfang, man havde regnet med for bare ganske få måneder siden,« lyder det fra Otto Friedrichsen, der tilføjer, at hvis renterne ikke bliver sænket i det ventede omfang udgør det en risiko for den langsigtede vækst - og indirekte også for den langsigtede indtjeningsvækst i virksomhederne.

Nu skal vi videre til et kig på en række danske aktiers udvikling på markedet tirsdag

Og her var den store stjerne forsikringsselskabet Topdanmark. Aktien steg med 4 pct. til kurs 304,6 pct.

Læs også: Aktien er steget med 78 pct. - formueforvalter kalder det en af verdens bedste

Den flotte stigning kommer på baggrund af Topdanmarks første kvartalsregnskab, der blev offentliggjort tirsdag morgen.

Her kunne de løfte sløret for en resultatsfremgang, der har fået selskabet til at opjustere sine forventninger for året.

De regner nu med et årsresultat på mellem 1.250-1.525 mio. kr., hvor forventningen tidligere var på 1.150-1.425 mio. kr.

Du kan læse mere om regnskabet fra Topdanmark her

De grønne tal hos Topdanmark trak også forsikringskonkurrenten Tryg med op i tirsdagens handel. Tryg-aktien lukkede i et plus på 0,5 pct. 

Læs også: Storbank anbefaler køb af dansk C25-selskab

Også biotekselskabet Genmab kunne præsentere godt nyt tirsdag.

Omkring middag landede der salgstal for biotekselskabets kræftmiddel, Darzalex i sammenhæng med den amerikanske medicinalgigant, Johnson & Johnsons første kvartalsregnskab, som producerer kræftmidlet for det danske C25-selskab.

Her kunne man læse, at der i første kvartal blev solgt Darzalex for 2.692 mio. dollar, hvilket slår analytikernes forventninger med 37 mio. dollar. 

Det kan du læse mere om her

Genmab-aktien lukkede i samme kurs som mandag på 2.058 kr.

I den anden ende af C25-indekset fandt man tirsdag Ørsted-aktien, der dykkede med 3,3 pct. til kurs 383,4 kr. Der er ingen umiddelbare selskabsspecifikke nyheder, der kan forklare energigigantens fald. 

De fem aktier der har klaret sig bedst:

Zealand Pharma A/S +1,77 pct.

Tryg +0,51 pct.

Coloplast B +0,04 pct.

Genmab 0 pct.

Novonesis  A/S B -0,62 pct.

De fem aktier der har klaret sig værst:

Ørsted -3,28 pct.

Jyske Bank -3,02 pct.

Nordea Bank Abp -2,38 pct.

Danske Bank -2,29 pct.

Ambu -2,23 pct.

Millionærklubben byder torsdag 25. april indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Denne gang zoomer Millionærklubben ind på nogle af verdens vækstøkonomier og undersøger, om investeringsmulighederne er værd at satse på eller nærmere lidt for risikable.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og panelet består af markedsdeltagere og analytikere, der til daglig arbejder med Emerging Markets- investeringer. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Saxo Bank: Her gemmer der sig aktiejuveler

Læs også: Sundhedsinvestor ser potentialet: Tre ting kan få aktien 'til at rykke sig'