Henter kommentarer

C25-selskab lancerer stor emission: Vil sælge nye aktier for 9 mia. kr.


 

Coloplast har efter markedsluk tirsdag annonceret en aktieemission, hvor selskabet vil sælge nye aktier til en værdi af 9 mia. kr. 

Det fremgår af en selskabsmeddelelse.

»Udbuddet åbner straks og gennemføres som en accelereret book-building proces i en privat placering rettet mod kvalificerede institutionelle og professionelle investorer i Danmark og i visse andre jurisdiktioner,« fremgår det af meddelelsen.

Coloplast vil bruge pengene til at betale for opkøbet af den islandske virksomhed Kerecis, som blev offentliggjort d. 7 juli. Opkøbet kan du læse mere om her

Opkøbet af virksomheden kommer til at koste Coloplast omkring 8,9 mia. kr. hvoraf omkring 8,2 mia. kr. skal betales når transaktionen gennemføres. Og det forventer Coloplast snart sker: 

»Transaktionen forventes gennemført den 31. august 2023, idet alle myndighedsgodkendelser er opnået og mere end 99% af Kerecis' eksisterende aktionærer har forpligtet sig til at sælge deres aktier i Kerecis til Coloplast,« fremgår det af meddelelsen.

Udbuddet af de nye aktier er rettet mod professionelle og institutionelle investorer, og »vil ske til markedskurs uden fortegningsret for Coloplasts eksisterende aktionærer,« fremgår det af meddelelsen. 

Dog vil de nye aktier, hvis de udstedes, på alle måder have samme rettigheder som de eksisterende B-aktier i Coloplast.

Læs også: Storbank om forhadt del af aktiemarkedet: Det er tid til at købe op

Læs også: C25-aktie rammer sit højeste niveau i 12 måneder