Henter kommentarer

Rockwool overrasket over udviklingen


Isoleringskoncernen Rockwool er overrasket.

Det er reaktionen fra det danske C25-selskabet, efter Erhvervsstyrelsen mandag bekræftede, at styrelsen ville se nærmere på Rockwools forhold i Rusland. Det oplyser Rockwool i en pressemeddelelse onsdag.

»Vi var overrasket over at se, at Erhvervsstyrelsen offentligt har bekræftet sin undersøgelse over for medierne, før den har informeret Rockwool, hvilket vi forstår som værende i modsætning til Erhvervsstyrelsens sædvanlige praksis,« lyder det fra Rockwool.

Læs også: Nordnet om C25-akties fald: Dette ændrer sig måske nu

Rockwool har med egne ord »fuldstændig stoppet enhver import eller eksport af stenuldsprodukter til eller fra Rusland i fuld overensstemmelse med alle gældende sanktioner,« hedder det i meddelelsen.

Vestlige selskabers aktiviteter i Rusland har været et omdrejningspunkt, siden Rusland for godt et år siden indledte en invasion af Ukraine. Vesten har derfor kastet sig ud i en finansiel krig mod Rusland.

»Siden annekteringen af ​​Krim i 2014 gennem nutiden, har Rockwool ikke haft og har ikke et kundeforhold til den russiske regering eller militær. Da vi er markedsleder inden for stenuldsindustrien på verdensplan, er vores produkter bredt tilgængelige på det russiske marked, hvor de er blevet solgt i mange år gennem en bred vifte af distributører. Derfor ved eller har Rockwool ingen kontrol over, hvem alle slutbrugerne er. Dette er ikke specifikt for Rusland, men snarere hvordan markedet fungerer i mange andre lande også,« lyder det fra Rockwool.

Rockwool blev mandag sendt ud i et kraftigt kursfald, der barberede milliarder af selskabets markedsværdi. Det kan du læse mere om her og i artiklen Dansk aktie er blandt Europas dårligste.

Læs også: Lau Svenssen: 5 danske aktier, som jeg ville købe lige nu

Se listen: Her er årets værste danske aktier