Henter kommentarer

Cheføkonom om skrumpende økonomi: 'Ærgerligt set med danske briller'


Eurozonen økonomi skrumper, og det kan både skade vores eksport og koste arbejdspladser i Danmark.

Det vurderer Jeppe Juul Borre, som er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank. 

Vurderingen kommer på baggrund af nye tal for Eurozonens BNP, som faldt med 0,1 pct. i tredje kvartal.

»En skrumpende europæisk økonomi er også ærgerligt set med danske briller. Mere end 50 pct. af den danske eksport går til den europæiske økonomi og beskæftiger op mod en halv million danske arbejdspladser. Opbremsningen og en skrumpende europæiske økonomi kan ramme den danske eksport og danske arbejdspladser. Vi ser allerede, at den danske industri viser svaghedstegn,« skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar.

Faldet på 0,1 pct. var også det som økonomerne havde forudset ifølge konsensusestimatet, og det kom heller ikke bag på cheføkonomen i Arbejdernes Landsbank.

»Det kommer som absolut ingen overraskelse, når vi ser på andre indikatorer for økonomien. Erhvervstilliden ligger meget svagt til, og der har været rigeligt af modvind bestående af højere priser og stigende renter,« skriver Jeppe Juul Borre.

Selvom den europæiske økonomi er ramt af modvind, har den formået at stå fast. Ser man på Eurozonens BNP, ligger den nemlig på samme niveau som for et år siden, og det er fint klaret ifølge cheføkonomen.

Men stilstanden kommer ikke til at fortsætte, vurderer han.

»Vi forventer dog, at økonomien fortsætter med at skrumpe i det her kvartal, som vi står i netop nu,« skriver Jeppe Juul Borre.

Læs også: 

Læs også: