Henter kommentarer

Chefstrateg advarer: Vi får et V-formet 2020

Foto: SPENCER PLATT
Vis mere

En V-form.

Sådan vil det amerikanske S&P 500-indeks se ud på afstand i 2020, lyder forudsigelsen fra Francois Trahan, der er chefstrateg hos den schweiziske storbank UBS. Det skriver CNBC.

Han ser for sig, at det amerikanske indeks vil opleve et kraftigt fald i første halvdel af året, for derefter at stige igen til samme niveau i anden halvdel af året. S&P 500-indekset udgøres af 500 børsnoterede amerikanske selskaber.

'Vi forventer et V-formet år for S&P 500. Vi ser for os, at indekset kæmper i første halvår i 2020, fordi den forventede indtjening kommer under pres og springer tilbage med stor kraft i anden halvdel af 2020 i takt med, at aktierne begynder at indregne en begyndende bedring i økonomien,'

Inden maj vil investorer kunne se et fald på 16 procent fra toppen, når ledende indikatorer bunder - alt sammen baseret historiske bevægelser.

En lavere rente i anden halvdel af 2020 vil omvendt betyde, at aktiemarkedet kommer sig, lyder det ifølge chefstrategen.

Ifølge UBS vil aktier i selskaber, der har tilbagekøbsprogrammer, langsigtet vækst og som er dygtige til at skabe omsætning, klare sig godt.

UBS fremhæver selv Kohl’s, Morgan Stanley, Delta Air Lines, Qorvo samt HP som gode kandidater.

Francois Trahan er ikke den eneste, der mener, at investorerne får et turbulent 2020. Samme toner hører man fra den kendte Wall Street-investor Byron Wien.

Han har på sin årlige top 10-liste over forudsigelser for året vurderet, at der vil komme adskillige korrektioner på omkring 5%. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Ekspert: Disse 5 undervurderede aktier satser jeg på

Læs også: Aktiechef om portefølje-fælde: Det skal du undgå