Henter kommentarer

Chefstrateg om nyt tal: 'Det gør det ekstra svært'

Her ses børsmæglere hos New York Stock Exchange
Her ses børsmæglere hos New York Stock Exchange Foto: BRENDAN MCDERMID
Vis mere

5,25 millioner amerikanere har i sidste uge meldt sig som ledige i USA.

Det oplyser det amerikanske beskæftigelsesministerium torsdag.

»Dagens tal for antallet af nye dagpengesøgende understreger fortsat den mur som den amerikanske økonomi har ramt, ved på fire uger at have frembragt over 20 mio. nye dagpengesøgende,« lyder det fra Nordeas chefstrateg, Andreas Østerheden.

Han vurderer, at investorernes fokus er på nye tiltag fra politikernes side og ikke mindst timingen af en eventuel genåbning økonomierne.

Vi har eksempelvis set solide kursstigninger siden bunden d. 23 marts, hvilket er blevet afbrudt af en kombination af dårlige nøgletal og regnskaber, der minder investorerne om dybden af krisen, forklarer han.

Her ses med blåt den eksplosive vækst i antallet af amerikanere, der har meldt sig som arbejdsløse i USA. De grå bjælker markerer recessioner i USA i løbet af de sidste fem årtier. Vis mere

Trump har på det seneste samtidig skabt støj på linjen ved at understrege sin magt som præsident og tvinge økonomien til at genåbne. Det til trods for, at sundhedsfagligt personale stadig påpeger, at 1. maj er en (for) optimistisk dato genåbning af flere stater, forklarer Andreas Østerheden.

»Det nuværende miljø gør det ekstra svært at vurdere, hvad markedet priser i en tid, hvor centralbanker og regeringer kommer med historiske hjælpepakker og på samme tid er økonomien midt i en historisk nedtur. Vi fastholder en neutralallokering mellem aktier og obligationer,« forklarer han.

Læs også: Valueinvestor: Det her må du ikke tage fejl af

Læs også: 5 it-aktier med stort potentiale: 'Det er en kandidat til porteføljen'