Henter kommentarer

Chok-fyring i C25 - markedet jubler


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Aktierne i det danske medicoselskab Ambu skyder i vejret med omkring 10 pct., efter at selskabet har meldt, at danske Britt Meelby Jensen er tiltrådt som ny CEO.

Britt Melby afløser dermed den nu tidligere topchef Juan Jose Gonzalez, der på det seneste har stået fader til en stribe skuffende nedjusteringer. Skiftet træder formelt i kraft allered i morgen fredag. Det skriver Ambu i en fondsbørsmeddelelser.

Ambu var i årevis den lysende stråle på den danske aktiescene, men i løbet af det seneste år, har selskabet leveret skuffelse på skuffelse. Set over 12 måneder er aktien faldet med næsten 60 pct.

Aktiemarkedets reaktion er nådesløs for den Juan Jose Gonzalez, der må se i øjnene, at han havde mistet tilliden blandt investorerne. Bestyrelsen i Ambu har - som altid i den slags situationer - kun roser for afgående CEO. Men der er brug for en ny eksekvering af strategien, lyder det:

»Siden Juan Jose Gonzalez tiltrådte som CEO i 2019, har Ambu gjort gode fremskridt og opnået vigtige milepæle i den strategiske transformation til verdens største endoskopivirksomhed til engangsbrug. Covid-19-pandemien, den seneste makroøkonomiske modvind og et svagere end oprindeligt forventet økonomisk resultat kræver dog, at vi eksekverer anderledes på vores strategi,« står der i fondsbørsmeddelelsen.

Læs også: Højprofileret strateg om aktier: Det bliver bedre

Læs også: Stop for russisk gas vil få store konsekvenser for C25-virksomhed