Coloplast rival med et bedre end ventet regnskab


Coloplast i Thisted. Innovationsfabrik med produktion og udvikling af designer stomiposer i lysegrå farve.
Coloplast i Thisted. Innovationsfabrik med produktion og udvikling af designer stomiposer i lysegrå farve. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Smith & Nephew, som er konkurrent til Coloplast inden for sårpleje, har torsdag præsenteret et bedre end ventet regnskab.

Selskabet havde dog i den del af forretningen, som ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen nok ligger tættest op ad Coloplasts - Advanced Wound Care - en underliggende vækst i omsætningen på 0,7 pct.

- Der er ingen tvivl om, at det er et bedre end ventet overordnet regnskab. Men jeg noterer mig en beskeden underliggende vækst i Advanced Wound Car. I Europa er det dog begyndt at gå frem, hvor man tidligere har haft svært ved at vokse, siger Sydbank-analytikeren.

Hvis man ser på vækstrater, kan det derfor se ud som at Coloplast står lidt stærkere end Smith & Nephew, men Søren Løntoft Hansen understreger, at begge firmaer kun har sårpleje som en del af deres forretning, og at nytænkning er vigtigt i branchen.

- Væksten i branchen drejer sig i høj grad om innovation. Her har Coloplast jo med sin portefølje af Biatain-produkter, noget innovativt som bidrager til en højere vækst end resten af markedet. Så det er et eksempel på, at det skifter med, hvilken innovation de forskellige selskaber bringer til markedet.

Smith & Nephew havde i 2019 en omsætning på over 5 mia. dollar for første gang nogensinde.

Coloplast-aktien falder torsdag eftermiddag 1,1 pct. til 980,80 kr.

/ritzau/FINANS