Henter kommentarer

Comeback til hårdt pressede aktier


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Store bededag var en stor festdag på de amerikanske aktiemarkeder, og den fest fortsætter mandag på børsen i København.

Fredag steg det teknologitunge Nasdaq-indeks med 3,8 pct., mens det bredere S&P 500-indeks steg 2,4 pct.

Mandag ved 11.20-tiden stiger eliteindekset, C25, med 2,1 pct. til 1617,65 efter den forlængede weekend, og kun tre aktier er i rødt.

Læs også: Skuffelse, muligt kurshop og aktiestjerne - se listen over de kendte danske aktier

Helt i top ligger GN og Genmab, der begge har fået nyt fra analytikerkorpset efter regnskaber og en svær periode på børsen.

– Der er især comeback til aktier, der har været under hårdt pres på det seneste, efter at aktierne kørte op i USA i fredags. Den gode stemning er også drevet af tegn på aftagende corona i Kina, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

GN indtager førstepladsen i C25 med et plus på 5,3 pct. i 238,60 kr., efter at Citigroup har gentaget sin positive anbefaling »køb«, men har sænket kursmålet til 310 kr. fra 380 kr.

Samtidig har Jyllands-Posten trykt en positiv artikel om GN, hvor der ses betydeligt potentiale i aktien, hvis de høje forventninger til 2022 kan blive indfriet.

Læs også: Køber 10.000 aktier i Pandora: 'Et godt signal'

Genmab ligger også med fremme med en stigning på 4,6 pct. i 2128 kr. efter flere løftede anbefalinger.

Biotekselskabet har efter regnskabet sent onsdag i sidste uge fået løftet sin anbefaling til »neutral« fra »sælg« af Bryan Gariner og Berenberg har hævet sin anbefaling til »hold« fra »sælg«.

Læs også: Goldman Sachs advarer: Forbered dig på en stor nedtur

Royal Unibrews annoncerede i weekenden at de resterende 75 pct. af opkøbet af det norske bryggeri Hansa Borg er gennemført.

Købet blev annonceret tilbage i januar i år, hvor prisen blev oplyst til 1,8 mia. kr. Unibrew stiger 4,5 pct. til 610,10 kr.

Rockwool ligger også med fremme i eliteindekset med en stigning på 4,3 pct. i 1808 kr.

Se listen: 75 spændende kvalitetsaktier

Novo Nordisk stiger 0,3 pct. til 751,60 kr. Der er nyt til medicinalkoncernen fra den store amerikanske konkurrent Eli Lilly, der fredag fik godkendt Tirzepatid til behandling af type 2-diabetes i USA. Tirzepatid bliver direkte konkurrent til Novos supersællert Ozempic.

Tirzepatid bliver direkte konkurrent til Novos supersællert Ozempic, og det skal ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen nu blive spændende at se, hvilken effekt godkendelsen får for GLP-1-markedet.

Han peger dog på, at Novo har forberedt sig på konkurrencen ved at få godkendt Ozempic i en højdosisudgave.

Ørsted løftes 3,0 pct. til 715,20 kr. Energikoncernen har sammen med franske Total indgivet fælles bud på to hollandske havvindudbud for »Holland Coast West«.

Læs også: Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'

Havvindmølleparkerne i Holland Coast West ligger cirka 53 kilometer ud for den hollandske kyst og har en samlet kapacitet på næsten 1,5 GW. Vinderne af udbuddet i Holland ventes at blive annonceret i efteråret 2022.

Vestas har fået sænket sin anbefaling til »hold« fra »køb« hos Berenberg, der samtidig har skåret kursmålet til 165 kr. fra 190 kr. Vestas stiger med 2,2 pct. til 151,41 kr.

Læs også: Pensionsgigant: Det skal du have i porteføljen for at klare en stor nedtur

Medicinalkoncernen Lundbeck har efter sidste uges regnskab fået hævet sit kursmål til 150 kr. fra 135 kr. hos Deutsche Bank, der dog gentager anbefalingen »sælg«.

Lundbeck taber 1,8 pct. til 163,30 kr. Helt i bunden ligger Ambu dog med et minus på 3,3 pct. til 84,06 kr. uden nyt.

Biotekselskabet Orphazyme har indgået aftale om salg af alle selskabets aktiviteter til amerikanske KemPharm for 12,8 mio. dollar – svarende til 89,5 mio. kr. Aktien taber 0,6 pct. til 2,10 kr.

Trifork har opjusteret forventningerne til omsætning og driftsresultat, og investorerne kvitterer ved at sende aktien op med 1,7 pct. til 206,50 kr.

.\˙ MarketWire