Corona: Medicinpriser stiger


Hyppigt brugte smertestillende præparater baseret på Ibuprofen - et anti-inflammatorisk stof, som bla. bruges i Ipren.
Hyppigt brugte smertestillende præparater baseret på Ibuprofen - et anti-inflammatorisk stof, som bla. bruges i Ipren. Foto: JACK GUEZ
Vis mere

IOL Chemicals and Pharmaceuticals Ltd., verdens største producent af ibuprofen, har haft sin bedste måned i mere end to år, da den langvarige nedlukning af Kinas Hubei-provins øger priserne på den receptpligtige smertestillende middel. Det skriver Bloomberg.

Det indisk-baserede firma producerer omkring en tredjedel af verdens behov for det smertestillende lægemiddel og 10 pct. kommer fra Kinas Hubei Biocause Pharmaceutical Co.

Priserne på ibuprofen er de seneste uger steget med 3 dollar pr. kg til 18 dollar og kan ramme 20 dollar, hvis forsyninger fra Hubei forbliver utilgængelige, siger Vijay Kumar Garg, administrerende direktør i IOL. »Der vil være forsyningsmangel, som vi venter at drage fordel af«  siger Garg til Bloomberg.

Garg vurderer, at IOL's omsætning stiger ca. 25 pct. til 21 mia. rupier (2 mia. kr.) i 2020, hvor eksporten bidrager med en tredjedel. Han forventer ikke nogen ændringer i lokale priser på ibuprofen, da de har langsigtede kontrakter med lokale virksomheder. »Helt ærligt, vi ønsker ikke at drage unødig fordel af situationen« supplerer Garg. ”Vi forventer bestemt en højere pris, men ønsker ikke at presse folk”.

IOL's aktier er steget 43 pct. i februar og er på vej mod deres bedste måned siden oktober 2017.

IOL har kapacitet til at fremstille 12.000 tons ibuprofen hvert år på fabrikken i den nordlige indiske delstat Punjab. Anlægget kører i øjeblikket med 80 pct. produktion.

De kinesiske myndigheder oplyste mandag, at karantænen siden 23. januar i Hubei-provinsen fortsætter.

Læs også: OL i Tokyo 2020 - afventer situationen

Læs også: Modeindustrien ramt af Corona