Henter kommentarer

Dagens absolut vigtigste begivenhed kan sætte gang i 'bølgeskvulp på markederne'


Onsdagens absolut vigtigste begivenhed på de finansielle markeder er offentliggørelsen af de foreløbige inflationstal for Spanien og Tyskland i november.

Det skriver Nordea i deres daglige kommentar, også kendt som deres morgenrapport, onsdag.

Her uddyber de, at »Tallene vil være en vigtig ledende indikator for de samlede inflationstal for euroområdet, som lander torsdag.«

Inflationen i Tyskland har været støt faldende igennem året, mens inflationen i Spanien er faldet kraftigt tilbage siden toppen sidste år, men er dog steget igen over de seneste de par måneder.

De tyske inflationstal udkommer klokken 14, men helt fra morgenstunden og hen af formiddagen udkommer individuelle inflationstal for de forskellige bundesstater. 

Og det kan give »lidt bølgeskvulp på aktie- og obligationsmarkederne i løbet af formiddagen«, lyder det fra Oskar Barner Bernhardtsen, der er nordisk investeringsstrateg i Saxo Bank, i en kommentar tirsdag aften.

Den månedlige inflationsrate i Tyskland er ventet at komme ud på -0,2 pct., hvilket er det største fald i næsten et år.

»Får vi flere af disse udmeldinger på tværs af Europa med direkte negativ inflation på månedsbasis, vil det ikke undre mig, hvis markedet begynder at tale om rentefald i Europa før USA,« siger investeringsstrategen og fortsætter: 

»Lige nu er det ellers i markedet ventet, at USA kommer til at sænke renten først, men det er jeg ikke så sikker på længere.«

De spanske inflationstal lander klokken 9, mens de tyske inflationstal bliver offentliggjort klokken 14. 

Læs også: Kriseramt selskab ændrer planer – udskyder regnskab i sidste øjeblik

Læs også: Berkshire Hathaways Charlie Munger er død