Henter kommentarer

Dagens top 3 markedsnyheder

Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Her er dagens top tre markedsnyheder fra danske finansmedier

 

Stor stigning i antallet af privatinvestorer

Flere privatinvestorer har benyttet de store aktieudsving under coronakrisen til at investere for første gang. Det er meldingen fra Nordnet og Saxo Bank, skriver Finans.dk.

Hos Saxo Bank har man haft en markant fremgang i antallet af nye kunder, fortæller bankens nordiske direktør, Johannes Rovsing.

»Mange har brugt de store kursfald på aktiemarkederne, som mulighed for at købe op i både danske og udenlandske aktier,« udtaler Johannes Rosvig til avisen.

 

Novos diabetes-middel godkendt

Novo Nordisks middel til behandling af type 2-diabetes blandt voksne, Rybelsus, er netop blevet godkendt af de japanske myndigheder. Det oplyser den danske medicinalgigant  til fondsbørsen mandag morgen.

»At kunne tilbyde folk med type 2-diabetes effektiv og bekvemmelig behandlingsmuligheder er essentielt, da millioner af mennesker lige nu ikke når deres mål for blodsukkerniveauer på tilgængelige orale midler mod diabetes,« udtaler forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen, og understreger sin tilfredshed med godkendelsen.

Du kan læse mere om historien her.

 

It-sikkerheden skal løftes

Barren for it-sikkerhed skal løftes i det danske erhvervsliv. Sådan lyder det fra sikkerhedseksperten Mads Nørgaard Madsen, PwC's afdeling security & technology ifølge Børsen.

»Virksomhederne er nødt til at blive mere modne på dette felt og få indført processer og teknologi, der højner sikkerheden og mindsker risikoen for, at kriminelle får held med deres forsøg,« siger Mads Nørgaard Madsen til avisen, og understreger, at it-kriminalitet er et stort problem.

A.P. Møller-Mærsk blev for tre år siden ramt af et hackerangreb som endte med at koste selskabet 1,5-1,8 mia. kr. Det er det hidtil største og mest omtalte angreb i Danmark.

 

I dag får vi forbrugertillidstal for juni for Eurozonen, tal fra Sverige på handelsbalancen samt inflationstal fra Tyskland.