| Opdateret

Dagens top 3 markedsnyheder


Foto: Henning Bagger
Vis mere

Her er dagens top tre markedsnyheder fra danske finansmedier.

 

Vestas snupper ordrer

Den danske vindmøllegigant har fået to ordrer i USA og Mexico på i alt 192 MW. Begge ordre ventes leveret i henholdsvis andet og fjerde kvartal i 2020. Begge ordrer omfatter servicering af møllerne. For ordren i USA gælder serviceringsaftalen en periode på 10 år, mens aftalen i Mexico gælder 20 år. Læs mere

 

Venter på godkendelse

Trods massive investeringer blandt de danske cannabis-selskaber er der stadig røde tal på bundlinjen. De sidste myndigheds-godkendelser mangler nemlig stadig, fortæller Finans.dk. Det har betydet, at flere store investorer 'træder på bremsen'.
- Vi har bygget 10.000 kvadratmeter væksthuse med kapacitet svarende til 15 tons cannabisprodukter årligt. Det er taget i drift. Vi er nu i gang med at bygge yderligere 40.000 kvadratmeter. Vi gør byggeriet færdig, men venter med at tage det i drift og indkøbe robotter og andre maskiner. På den måde sparer vi omkring 400 mio. kr. og undgår at oversvømme et marked, som i forvejen er overforsynet, udtaler gartneriejer Mads Pedersen, som ejer Aurora Nordic Cannabis sammen med canadiske Aurora Cannabis.

 

Bavarian afslutter vaccineopkøb

Bavarian Nordic har endeligt færdiggjort opkøbet af de to vacciner Rabipur/Rabavert og Encepur, der har en samlet omsætning på 175 mio. euro.

Vaccinerne købes af medicinalgiganten Glaxosmithkline for en sum på 307,6 mio. euro, eller hvad der svarer til 2,3 mia. kr. Den endelige sum er 6,6 mio. euro højere end da købet først blev annonceret d. 21 oktober, dette skyldes ændring i varelageret.

Derudover vil der være betingede milepæle på op til 495 mio. euro, som ventes at falde i 2020-2025, dette bringer den samlede købesum op i 802,6 mio. euro, svarende til ca. 6 mia. kr.