Henter kommentarer

Dagens top 3 markedsnyheder

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Her dagens top tre markedsnyheder fra de danske finansmedier

Mærsk Tankers - nyt søsterselskab skal bekæmpe CO2

Et nyt søsterselskab i Maersk Tankers skal udvikle og sælge digitale løsninger til shippingindustrien, skriver Børsen.

Det sker for at nå målet om at reducere CO2-udledningen med 30 procent i 2021.

»I løbet af det seneste års tid har vi udviklet et produkt, som beviseligt har sænket CO2-emissionerne. Det er med det for øje, at vi nu giver det mulighed for at få den bedst mulige succes i hele industrien. Hvis vi skal nå FN's mål om at reducere CO2-udslippet med 50 pct. i 2050, er det vigtigt, at vi som en af de største spillere går forrest,« udtaler adm. direktør i Maersk Tankers, Christian M. Ingerslev, til Børsen.

 

Nyt forretningsben

Forsikringsselskabet Trygs salg af garantiforsikringer til eksempelvis byggeriet er ved at blive et solidt forretningsben. Det skriver Finans. Tryg-topchef Morten Hübbe har store forventninger til salget.
»Vi kan se i planerne, at vi kan runde 1. mia. kr, så det er faktisk et rigtig spændende projekt,« siger Morten Hübbe til Finans.

 

Matas skruer forventningerne op

Efter et stærkt tredje kvartal har Matas skruet forventningerne til regnskabsåret 2019/2020 op. Det oplyser selskabet onsdag morgen.

'Julekvartalet var stjernegodt. Samspillet mellem nettet og de fysiske butikker lykkedes perfekt, og Matas havde samlet set flere kunder, der handlede for mere - og vi fik dermed en historisk høj omsætninger, den højeste organiske vækst i 24 kvartaler og endnu en online vækstrekord', oplyser Gregers Wedell-Wedellsborg, adm. direktør i meddelelsen.