Henter kommentarer

Danmarks andetstørste forsikringsselskab opjusterer


Topdanmark skruer op for forventningen til årets indtjening.

Det sker i forbindelse med, at forsikringsselskabet har udsendt sine regnskabstal for tredje kvartal tirsdag morgen.

Forsikringskæmpen regner nu med at tjene et sted mellem 1.100 mio. kr. og 1.210 mio. kr. efter skat i år. Tidligere var forventningen mellem 1.050-1.200 mio. kr.

»Vi leverer et fornuftigt resultat og formår at fastholde en stærk kerneforretning i en periode præget af makroøkonomisk usikkerhed, et forholdsvist højt niveau af skader og en fortsat forhøjet kerneinflation. Det medfører samlet set en mindre opjustering af vores nettoresultat for helåret,« siger Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark.

Forsikringsselskabets omsætning i kvartalet ender på 2,54 milliarder og lander, som analytikerkorpset på forhånd havde ventet ifølge data fra Bloomberg. 

På bundlinjen kan Topdanmark fremvise 261 mio. kr. efter skat, hvilket overstiger analytikernes ventede 247,6 mio. kr.

Selvom aktiemarkederne i flere dele af verden har haft medvind i år, så taber Topdanmark 12 mio. kr. på sine investeringer i årets første ni måneder. I samme periode sidste år lød tabet dog markant højere på 436 mio. kr.

Det vigtige nøgletal for forsikringsselskaber, combined ratio, oplever dog fremgang hos forsikringskæmpen. Tallet siger noget om selskabets evne til at tjene penge, fordi det angiver, hvor mange kr., forsikringsselskabet kan beholde, for hver 100 kr., de får ind.

Combined ratio i Topdanmarks tredje kvartal er 84,7 mod 81,5 i samme periode sidste år.