Henter kommentarer

Dansk bank: Dette er den store svingfaktor


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig noget afkast. Dem kan du se mere om her
Vis mere

Djurslands Bank betegner sit halvårsregnskab som "meget tilfredsstillende", og perioden byder da også på markant fremgang i forhold til samme periode året før.

Den store svingfaktor er udviklingen på nedskrivningsposten, som i første halvår i år udgør en indtægt på 12,1 mio. kr. mod en udgift på 35,1 mio. kr. i det coronaramte første halvår sidste år.

Det er den primære årsag til, at bankens nettoresultat stryger i vejret til 46,7 mio. kr. fra 14,5 mio. kr. i første halvår sidste år.

Djurslands Bank kan dog også melde om en fremgang i basisresultatet til 57,3 mio. kr. fra 55,6 mio. kr. året før svarende til en stigning på 2,9 pct.

På baggrund af udviklingen i første halvår - og forventningen til andet halvår - opjusterede Djurslands Bank 1. juli forventningerne til hele året til et resultat før skat på 95-120 mio. kr. fra tidligere 65-85 mio. kr.

Banken har endnu ikke registreret nogle væsentlige tab som følge af covid-19-pandemien. Sidste år foretog banken et ledelsesmæssigt skøn på 45 mio. kr. vedrørende den forventede økonomiske indvirkning fra coronapandemien. Og de tal består fortsat, men kan blive reduceret senere på året.

- På nuværende tidspunkt vurderes det, at der hen over året kan blive tilbageført en del af det ledelsesmæssige skøn, som banken i 2020 afsatte til dækning af de potentielle kredittab på bankens erhvervs- og privatkunder som følge af covid-19 situationen, skriver banken.

Læs også: Rådvild børsmægler om ISS: "Vi aner ikke, hvad der foregår"

Læs også: Sydbank maner til forsigtig over for dansk aktie

/ritzau/FINANS