Henter kommentarer

Dansk børsdarling med trecifret milliontab


Lydgiganten Bang & Olufsen slipper ud af første kvartal i deres forskudte regnskabsår med et trecifret milliontab på 100 millioner kroner.

Det fremgår af selskabets regnskab, som de har offentliggjort onsdag morgen.

Nedgangen har blandt andet rod i Asien, hvor færre Bang & Olufsen-produkter er revet ned af hylderne. Ligeledes har »øget usikkerhed og faldende forbrugertillid« fået nogle af lydgigantens købere til at holde sig tilbage fra at afgive ordrer.

Alligevel ser topchefen dog lyspunkter:

»De makroøkonomiske udfordringer fortsatte i Q1 2022/23, som sæsonmæssigt er vores mindste kvartal. På trods af det, så vi en solid efterspørgsel efter vores produkter og oplevede højere sellout end sell-in på alle markeder undtagen Kina,« siger Bang & Olufsens administrerende direktør, Kristian Teär, i forbindelse med regnskabet.

Lydgigantens omsætning er på 612 mio. kr. i regnskabsårets første kvartal. Det betyder, at omsætningen er faldet med 10 pct. sammenlignet med samme tid sidste år.

Bang & Olufsen fastholder sine finansielle forventninger til året. En af de forventninger er blandt andet en omsætningsvækst på -4 pct. til 5 pct. I det aktuelle regnskab er omsætningsvæksten lavere på -8 pct.

Lydgiganten, der har hjemme i Struer, fremhæver, at de har indført et generelt ansættelsesstop, en sænkelse af produktionsforventninger og indfasning af investeringer for at afbøde den stigende usikkerhed.

Det er reelt lidt overraskende, at lydgiganten fastholder sine forventninger til året, mener Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet:

»De kommende kvartaler bliver udfordrende og meget vanskelige. Hvis Bang & Olufsen kan komme uskadt igennem dem = at undgå store underskud, fastholde deres plan og indtjening og ikke igen skal bedre investorerne om ny kapital, vil det alt i alt og med de nuværende udsigter være positivt,« mener investeringsøkonomen.

Aktien i B&O går baglæns med 2,6 pct. i børsåbningen onsdag. En aktie kan dermed købes for 8,96 kr.

Læs også: I en time i dag er strømmen gratis

Læs også: Advarer danskerne: Ny type svindel vinder frem