Henter kommentarer

Dansk fodboldklub leverer bedste resultat nogensinde


Fodboldklubben AGF med hjemmebane i Aarhus har leveret sit bedste resultat nogensinde.

»På trods af de benspænd, som COVID-19 har sat for en lang række af vores kerneaktiviteter, kan vi alligevel notere det bedste resultat i koncernens historie,« udtaler administrerende direktør Jacob Nielsen i forbindelse med fodboldklubbens netop offentliggjorte årsrapport.

Årsrapporten afslører at AGF har leveret et resultatet før skat på 25 mio. kr., mens omsætningen er steget fra 122 mio. kr. til 144 mio. kr.

»Den væsentligste årsag til denne stigning er forskydningen af turneringsafviklingen i 3F Superligaen for 2019/20 ind i indeværende regnskabsår og heraf tilhørende forskydning af indtægterne, herunder en forøgelse af entré- og tv-indtægter fra 21 mio. kr. til 35 mio. kr.,« skriver AGF blandt andet.

Derudover skyldes stigningen i vækst sponsorindtægter, der er gået fra 64 mio. kr. til 67 mio. kr.

Det er tredje år i træk, at AGF leverer et tocifret millionoverskud, og nu er planen at holde kursen, lyder det fra bestyrelsesformand Lars Fournais.

»Vi holder den kurs, vi har udstukket, og vores sunde økonomi gør, at vi kan fortsætte med at styrke vores fundament både sportsligt og kommercielt og navigere efter vores vision om med tiden at etablere os blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien. Det er samtidig glædeligt, at planerne om et nyt fodboldstadion, der vil styrke vores forretning yderligere, nu for alvor begynder at tage form.«

Den aarhusianske fodboldklub fastholder de tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2021/22 og venter dermed fortsat et positivt resultat før skat mellem 0 og 20 mio. kr.

Investorerne sender onsdag eftermiddag AGF-aktien ned med 0,31 pct. Generelt har aktien oplevet mere modvind end medvind i år. I løbet af de seneste tre måneder har den mistet pusten med 16,62 pct.

Læs også: Det forventer Nordea af aftenens vigtige møde

Læs også: Tænketank: Enhedslisten vil hæve aktieskatten op til 70 pct.