Henter kommentarer

Dansk folkeaktie kastet ud i markant fald - det er der sket


 

Vestas-aktien får en ordentlig kurslussing tirsdag med et fald på 5,8 pct. til 138,60 kr., hvor vindmølleaktien bliver negativt påvirket af renter på himmelflugt og et sænket kursmål fra finanshuset Jefferies.

Finanshuset skærer estimaterne for den danske vindmøllekoncern med henvisning til risiko inden for havvind og forsinket vækst, skriver Bloomberg News.

Læs også: Danske aktier får tæsk – investeringsøkonom fremhæver mulige årsager 

Kursmålet for aktien i Vestas er mandag blevet sænket med 13 pct. til 206 kr. fra førhen 238 kr. af Jefferies, der gentager anbefalingen "køb" for aktien.

Analytiker Lucas Ferhani har sænket vækst- og margin-estimaterne for 2023-2025 med henvisning til en svag ordreindgang, der fører til lavere leverancer og kapacitetsudnyttelse, samt fortsat pres fra gamle ordrer indgået til lavere priser.

Læs også: Vestas: Stærk ordrestrøm fredag sikrer flot tredje kvartal

Mens ordreindgangen på land har været svagere, forventes efterspørgslen at blive bedre, idet der ses frem mod en meddelelse fra EU i oktober.

Jefferies venter, at tredje kvartal vil vise lignende tendenser som første halvår, hvor Vestas stadig eksekverede på en svær ordrebog. Der ses også mulighed for en stærk leveringsudvikling i tredje kvartal som følge af bedre forsyningskæder og en sekventiel marginforbedring.

Renterne er pisket op de seneste dage og tirsdag eftermiddag har den lange 30-årige amerikanske rente ramt det højeste niveau siden 2007.

Det sker på baggrund af voksende tro på, at den amerikanske centralbank vil fastholde de nuværende høje renter et godt stykke tid endnu, skriver Bloomberg News.

Store dele af den grønne sektor er i høj grad gældsfinansieret, og derfor lider den under de kraftige rentestigninger, der har lagt et solidt pres på sektoren på aktiemarkederne i Europa mandag og tirsdag.

Ørsted dykkede mandag med 6,9 pct. og tirsdag taber aktien 4,4 pct. til 342,70 kr. med et fald siden nytår på 45,7 pct. Mandag dykkede Vestas-aktien med 3 pct. og nedturen siden nytår er mandag nået op på 31,3 pct.

.\˙ MarketWire