Henter kommentarer

Dansk forlag får ny finansdirektør


Hos forlaget Gyldendal har man fundet en ny finansdirektør, der skal afløse Peter Normann, som forlader selskabet til sommer.

Henriette Schüutze er forlagets nye finansdirektør, og hun kommer senest fra samme stilling i designvirksomheden Gubi. Derudover har hun har arbejdet i Georg Jensen og DFDS, og i dag sidder hun i bestyrelsen i svenske Inwido AB.

Fra bestyrelsesformand Gregers Wedell-Wedellsborg lyder det, at Gyldendal står solidt og stabilt i en omskiftelig branche, og at selskabet er gået ind i en ny fase.

»Nu er Gyldendal gået ind en ny fase, og derfor er vi glade for at kunne præsentere Henriette Schütze som ny CFO (finansdirektør red.) for Gyldendal. Hanne Salomonsen (administrerende direktør red.), bestyrelsen og jeg er enige om, at Henriette Schütze med sin erfaring og sine kompetencer er den helt rette til at træde ind som ny CFO og være en drivende kraft i husets videre udvikling sammen med den øvrige ledelse.«

Og fra Henriette Schütze lyder det, at hun glæder sig til at starte hos Gyldendal:

»Gyldendal er en ikonisk virksomhed, som spiller en vigtig rolle i det danske samfund, og jeg er stolt over at få mulighed for at videreudvikle virksomheden sammen med den øvrige ledelse. Virksomheder med stolte traditioner i omskiftelige brancher har altid haft min særlige interesse, og jeg glæder meget til at starte hos Gyldendal.«

Henriette Schütze tiltræder stillingen 1. juni 2024.

Gyldendal blev grundlagt tilbage i 1770 og er Danmarks største forlag. Forlaget består af flere divisioner, Gyldendal Forlag og Gyldendal Uddannelse, der leverer bøger til henholdsvis det private marked og undervisningsmateriale.

Aktien i selskabet har det seneste år fået barberet 17 pct. af kursværdien.

Læs også: 

Læs også: