Henter kommentarer

Dansk kapitalforvalter fusionerer

Til CXO, Jan Severin Sølbæk, administrerende direktør for Artha Kapitalforvaltning
Til CXO, Jan Severin Sølbæk, administrerende direktør for Artha Kapitalforvaltning Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Kapitalforvalteren Artha fusionerer med Scope Investment.

Det oplyser Artha i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at kapitalforvalteren dermed bliver en af landets største bankuafhængige kapitalforvaltere.

Artha forvalter i dag knap 18 mia. kr., mens Scope Investment har mere end 6 mia. kr. under forvaltning. Dermed vil den samlede koncern have cirka 24 mia. kr. under forvaltning.

I den nye koncern, der skal fungere som et Multi-Family-Office, vil den daglige ledelse udgøres af Jan Severin Sølbæk og Brian Kudsk, der begge er administrerende direktør og partner i Artha.

Jonas Melchior, der grundlagde Scope Investment i 2016, indtræder som ligestillet medlem i direktionen. 

»Vi har længe haft en ambition om både at vokse organisk og med fusioner eller opkøb for at indfri vores 2024-mål. Vi har haft en rigtig god dialog med Scope Investment, der supplerer Arthas investeringer perfekt og vil sikre, at vi kan tilbyde vores kunder nogle endnu bedre investeringsmuligheder,« udtaler Jan Severin Sølbæk.

Han grundlagde Artha sammen med Brian Kudsk tilbage i 2008. Artha henvender sig primært til formuende privatpersoner.

Målet er nu, at de to fusionerede parter skal fortsætte med at udbygge sin markedsposition i Danmark og på sigt »måske« i Norden, fremgår det af pressemeddelelsen.

Aftalen om fusionen er betinget af Finanstilsynets godkendelse. Derudover skal den vedtages af aktionærerne i Artha Holding på en ekstraordinær generalforsamling i starten af 2024.