Henter kommentarer

Dansk medicinalkæmpe varsler nye planer: 'Rigtig fornuftigt'


I nogle år har Lundbeck været et goldt bekendtskab for investorer.

Men det kan være, at det danske biotek- og medicinalselskab snart får nye boller på suppen. I hvert fald siger den nye topchef, Charl van Zyl, til Børsen, at Lundbeck vil lave et milliardopkøb om året.

Topchefens udmelding er »rigtig interessant«, lyder det fra Claus Johansen, der er sundhedsinvestor og i gang med at stable sin egen fond, Global Health Invest, på benene.

Claus Johansen understreger, at Lundbeck har nogle patenter, der udløber i fremtiden, og derfor kan det være en god idé at købe op for at få nye produkter ind i Lundbecks produktportefølje.

»Det er rigtig fornuftigt, at han (Charl van Zyl, red.) signalerer, at vi måske godt kan regne med, at der kommer en række af opkøb, men at det måske heller ikke er sådan nogle monster store opkøb, men mere nogle meget målrettede produkter, som måske flyver lidt under radaren for de store pharmaselskaber,« uddyber Claus Johansen.

Muligheder er der mange af for Lundbecks vedkommende, for Claus Johansen mener, at Lundbeck kan gøre en hel perlerække af opkøb indenfor forskellige sygdomsområder, som kunne gavne det danske selskab.

 Hvordan det konkret forholder sig, kan du høre Claus Johansen forklare i torsdagens udgave af Millionærklubben – cirka 10 minutter inde i udsendelsen:

Læs også: Danske Bank ser opkøb som mulig bro over truende patentkløft for Lundbeck

Læs også: Morgan Stanley ser ikke noget potentiale i dansk medicinalaktie