Henter kommentarer

Dansk robot-aktie stiger efter megaordre


Shape Robotics-aktien stiger mere end 11 pct.

Det sker efter selskabet torsdag morgen har meldt ud om en »historisk stor rammeaftale« med Network One Distribution med en samlet værdi på minimum 30 mio. euro – altså 223 mio. kr.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen vil aftalen blive omsat til en række købsordre i løbet af året, og de første leveringer på 3 mio. euro ventes at ske i indeværende måned.

»Rammeaftalens samlede værdi er over dobbelt så stor som vores omsætning i hele sidste regnskabsår og slår alle andre ordrer, vi hidtil har modtaget både i forhold til omsætning og omfang,« udtaler administrerende direktør André Fehrn.

Læs også: Nordnet om mediegigant: 'Investorerne er i chok'

Den nye store aftale har medført, at selskabet skruer op for omsætningsforventningerne til året med 15 mio. til nu mellem 145 og 155 mio. kr. Forventningerne til EBITDA løftes til mellem 4 og 6 mio. kr. mod tidligere mellem 3 og 5 mio. kr.

Shape Robotics, der blev børsnoteret i 2020, producerer robotter og teknologi til uddannelsesbrug og har hovedsæde i Farum. Selskabet er noteret på minibørsen First North, men meldte i efteråret 2022 ud, at vækstbørsen vil blive udskiftet med hovedbørsen.

Aktien er siden årsskiftet steget knap 14 pct.

Læs også: Ørsted skruer markant op for investeringerne

Læs også: Dansk selskab opjusterer forventninger til både salg og indtjening