Henter kommentarer

Dansk selskab i positiv udvikling - hjuplet godt på vej af stor efterspørgsel


 
Hvad er shorthandel?
Vis mere

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff er godt hjulpet af stor efterspørgsel fra blandt andet medicinalindustrien og inden for energiløsninger.

På den baggrund sikrede selskabet sig klar fremgang i andet kvartal 2022/23 og set over hele første halvår af regnskabsåret.

»Den positive udvikling fra første kvartal af regnskabsåret er fortsat, og Aarsleff-koncernen har haft et godt første halvår med en høj omsætning og en tilfredsstillende indtjening. Særligt inden for energi- og fjernvarmeprojekter er vores kompetencer efterspurgte, men der er også høj aktivitet og gode muligheder inden for tekniske løsninger og byggerier til medicinalindustrien,« siger Jesper Kristan Jacobsen, der er administrerende direktør for Aarsleff, i regnskabet.

Læs også: Lille dansk selskab skruer ned for forventningerne

Omsætningen hos Aarsleff steg i andet kvartal 2022/23 til 4681 mio. kr. fra 4122 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

Det blev omsat til et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 193 mio. kr. - et løft fra 134 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2021/22.

På bundlinjen sikrede Aarsleff sig et nettooverskud på 146 mio. kr. mod et plus på 90 mio. kr. i andet kvartal året før.

Læs også: Topchefer advarer imod kunstig intelligens

Ordrebeholdningen ved udgangen af andet kvartal var i øvrigt stort set uændret fra et år tidligere, og for hele året fastholdes forventningerne, der peger på stor fremgang i driften.

Aarsleff venter således et driftsoverskud (EBIT) på 880-940 mio. kr. mod et resultat på den post på 727 mio. kr. i hele 2021/22.

Tabel over Per Aarsleffs regnskab for andet kvartal af 2022/23:

Læs også: Aftale om havvindmøller på plads

Læs også: Amerikansk aktie er rødglødende - følger i hælene på Nvidia

.\˙ MarketWire