Henter kommentarer

Dansk selskab vinder fjernvarmekontrakt for milliardbeløb

Kommune skilt og rådhus i Egedal , torsdag den 16. september 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Kommune skilt og rådhus i Egedal , torsdag den 16. september 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har vundet en kontrakt med Vestforbrændingen på udbygning af fjernvarmenettet i kommunerne Furesø, Egedal og Frederikssund til en samlet kontraktsum på 2 mia. kr.

Det fremgår af en meddelelse mandag eftermiddag fra Aarsleff, der pointerer, at tildelingen er afhængig af godkendelsen fra bestyrelsen i Vestforbrændingen.

Kontrakten er en del af etape 1 i Varmeplan 2030 og giver boligejere mulighed for at udfase og erstatte deres olie- og gasfyr med mere bæredygtig fjernvarme.

Det er en totalentreprisekontrakt, og Aarsleff skal således både projektere og udføre de knap 75 kilometer hoved- og distributionsledninger, som dels skal graves ned i industrikvarteret i Frederikssund Kommune, men ellers primært på villavejene i Furesø og Frederikssund, hvor knap 3.400 boligejere snart kan konvertere til fjernvarme.

Projekteringsarbejderne begynder i oktober, og til april næste år begynder udførelsen, som vil løbe frem til december 2028, skriver Aarsleff, der pointerer, at kontrakten ikke ændrer på forventningerne til 2022/23.

.\˙ MarketWire