Henter kommentarer

Danske aktier sendes ned


 

En bølge af kursfald skyller ind over det danske aktiemarked.

Ud af de 25 aktier, der findes i det toneangivende danske aktieindeks, er det kun fire aktier, der er i grønt. Resten af aktierne i C25-indekset falder.

Det er frygten for rentestigninger, der påvirker markedet, vurderer man hos Jyske Bank.

»Investorerne er frygtsomme. Der skal ikke mange negative nyheder, før det påvirker markedet. Når renterne stiger, så falder markedet. Det var det, som vi så i hele september,« udtaler bankens senior aktiestrateg, Michelle Nørgaard.

C25-indekset falder 1,3 procent

Det er især energiselskabet Ørsted, høreapparatselskabet GN Store Nord, vindmølleproducenten Vestas, høreapparatselskabet Demant og FLSmidth, der falder.

Der er kun it-rådgivningsselskabet Netcompany, storbanken Nordea og rederiaktierne i Mærsk, der ikke er i rødt mandag ved middagstid.

I september var det især de cykliske dele af aktiemarkedet – herunder sektorerne Materialer, Industri og Forsyning – der blev hårdest ramt, påpeger hun. 

»Markedet er bekymret for, om rentestigningerne går ud over væksten,« udtaler Michelle Nørgaard.

Når man ser på, hvordan det gik cykliske aktier og defensive aktier i september, så var tendensen også klar. Investorerne søgte sikkerhed i defensive aktier samt energisektoren, bemærker Michelle Nørgaard.