Henter kommentarer

Danske ALK overrasker investorerne: Opjusterer forventningerne til salget


Medicinalselskabet ALK-Abelló har torsdag aften overrasket investorerne og udsendt en opjustering til sine forventninger for året. 

Selskabet har nemlig udsendt en meddelelse, hvor man opjusterer sine forventninger til året, og skriver at regnskabet for første kvartal også vil blive præsenteret torsdag, selvom regnskabet oprindeligt var planlagt til at udkomme fredag. 

Således forventer ALK nu at omsætningen kommer til at vokse med 10-13 pct. i lokale valutaer, hvor man tidligere havde forventet 9-12 pct.

Læs også: Erfaren investor ville smide 10.000 kr. i dagens vinder

ALK, der er mest kendt for deres allergimedicin, omsatte i første kvartal for 1,351 mio. kr., hvor analytikerne havde forventet en omsætning på 1.347 mio. kr., ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Dermed overgår ALK forventningerne til omsætningen. 

Selskabets driftsindtjening målt på EBIT landet på 316 mio. kr. mod ventede 288 mio. kr. Dermed overgår ALK-også forventningerne til indtjeningen, fremgår det af regnskabet. 

»2024 startede godt for ALK. Omsætningen i første kvartal steg med 10%, og driftsresultatet steg betydeligt på baggrund af operationel gearing og forsigtig omkostningsstyring. Vi er glade for at se, at de europæiske tablet-salg fortsætter med at rebounde og tilføje til den gode fremdrift, vi etablerede i anden halvdel af 2023,« udtaler adm. direktør Peter Halling i forbindelse med regnskabet og tilføjer:

»Som en del af vores løbende strategigennemgang implementerer vi en række optimeringsforanstaltninger for at frigøre ressourcer til at reinvestere i strategiske vækstinitiativer uden at gå på kompromis med vores ambitioner om rentabilitet.« 

ALK-Abelló blev stiftet i 1923 og er en dansk medicinalvirksomhed med fokus på allergi. Selskabet er blandt andet kendt for at udvikle allergivacciner og -piller.

ALK-aktien er oppe med knap 54 pct. det seneste år.

Læs også: Advarer om dyr fælde: 'Det er jo penge direkte ud af vinduet'

Læs også: Nordnet giver bundkarakter til dansk gigant