Henter kommentarer

Danske Bank-aktien på vej til at slette fortidens synder


 

For tålmodige Danske Bank-aktionærer er der nået en milepæl på børsen i dag. Aktien er nu tilbage på niveauet fra efteråret 2018, efter at banken selv fremlægger den undersøgelse, der kortlægger de enorme problemer med hvidvask-kontrollen i selskabets filial i Estland.

Med dagens stigning på knap 3 pct. er Danske Bank tilbage i niveauet fra efteråret 2018. Der er fortsat langt op til fordums styrke, da Danske Bank i tiden efter de første afsløringer i Berlingske i foråret 2017 handlede omkring kurs 250 kr. Danske Banks aktionærer har dog også fået udbetalt udbytter i de seneste 5 år.

Enkelte markedsdeltagere peger på, at dagens stigning i Danske Bank også har at gøre med formandsskiftet i banken at gøre. Men resten af de danske banker er også generelt stigende i dag. Det kan du læse mere om her.

Mens frygten for stigende inflation og dermed rentestigninger har mast aktiemarkedet sammen i 2022 er det godt nyt for bankerne generelt. Særligt i den danske banksektor, hvor det samlede indlån er større end udlånet, har det været surt at være bankaktionær.

Men nu er Danske Bank og Jyske Bank strøget op som de bedste aktier i det toneangivende C25-indeks.

Den seneste optur blev skudt i gang af topchefen for Den Europæiske Centralbank torsdag i sidste uge. På pressemødet var centralbankchef Christine Lagarde for første gang udtalt bekymring for inflationen som mere end bare et midlertidigt fænomen i Europa. Efterfølgende har de finansielle markeder forberedt sig på, at der i løbet af 2022 kan komme den første rentestigning fra ECB meget længe.

Dermed kan bankerne skimte enden på en meget lang og mørk tunnel. Negative renter koblet med en lille forskel på korte og lange renter på markedet har givet store udfordringer for bankernes grundlæggende forretningsmodel.

Også de øvrige danske bankaktier er for det meste steget i dag. Det samme gælder bankerne i resten af Europa.

Læs også: Dumpet, udskældt og hadet: 'Det her kan være starten på et vendepunkt'

Læs også: De professionelles 5 største aktiesats