Henter kommentarer

Danske Bank: Det er det største problem på aktiemarkedet lige nu


Både amerikanske og europæiske aktier har gjort det godt, men lige nu gælder det om at tage det bedste fra begge verdener.

Det mener Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen. Selv om han foretrækker europæiske aktier en smule over amerikanske aktier, mener han, at investorer skal sørge for at bygge en god, balanceret portefølje, der indeholder både vækstaktier og værdiaktier.

»Jeg ville vælge it-aktier fra USA og finansaktier fra Europa,« udtaler Lars Skovgaard Andersen, der henviser til at opbygge porteføljen som en vægtstang.

»Vi har i Europa nogle bankaktier, der er bombet til atomer, og de har en del kurspotentiale, hvis renten stiger. Omvendt ville jeg ikke vælge europæiske it-selskaber, men i stedet de amerikanske,« uddyber han.

»Jeg foretrækker bredt set europæiske aktier en smule over amerikanske aktier, for europæiske aktier står umiddelbart til at have mere kurspotentiale, fordi europæiske økonomier står til at toppe senere end USAs,« udtaler han.

Senior investeringsstrategen lægger samtidig vægt på, at man med europæiske aktier får et grønt tilt og ESG-rigtige selskaber, da en stor del af de europæiske selskaber tapper ind i den grønne omstilling.

Selv om genåbningen af økonomierne efter coronanedlukningerne og delta-varianten spiller en stor rolle på børsmarkedet, lurer en anden ting i horistonten, påpeger han: Rentestigninger.

»Vores største problem på aktiemarkedet er for hurtige rentestigninger. Svage rentestigninger vil ramme vækstselskaberne, men hvis de amerikanske renter bliver attraktive for investorer, så vil det ramme aktierne bredt set,« forklarer han.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Alt kan ske på markedet nu: Selv Lars Tvede holder krudtet tørt

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne