Henter kommentarer

Danske Bank: Det er nu, at du skal udnytte chancen


Du skal bruge dagen på at samle op i de bankaktier, der uretfærdigt blev sendt ned i sidste uge.

Det mener i hvert fald Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen. Han ser et særligt potentiale i nordisk bankaktier, efter man i USA har skredet ind og forsikret, at man vil redde en række kriseramte banker. Frygten for bankkollaps sendte fredag en lang række banker i rødt.

Læs også: To kendte danske selskaber har millioner i kollapset bank

»Du kan bruge dagen på at samle op i nogle af de bankaktier, der er faldet uretfærdig meget,« udtaler Lars Skovgaard Andersen.

Meldingen kommer efter, at den amerikanske centralbank - Federal Reserve - har valgt at skride ind efter bankkrak i USA.

Læs også: Aktierne står til kraftige stigninger - det er der sket

Centralbanken har skredet til handling efter Silicon Valley Bank kollapsede, men myndighederne har også set sig nødsaget til at overtage Signature Bank. Det kan du læse mere om her.

»Du skal selvføgelig være selektiv og ikke købe de aktier, der er faldet mest, men i stedet aktier i kvalitetsselskaber, der er blevet trukket med ned,« udtaler han.

Danske Bank-strategen understreger, at det ikke er helt uden risiko at købe bankaktier, og at det er for investorer, der ønsker at tage lidt mere risiko i porteføljen.