Henter kommentarer

Danske Bank efter skuffelse på skuffelse: Det bør du gøre nu


Hvis du har tjent godt på vækstaktierne i år, så skal du overveje at tage lidt gevinst hjem.

Det mener Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen. Ordene falder, efter regnskaberne fra Apple, Amazon og Alphabet har skuffet investorerne.

De tre tech-mastodonter kom med regnskaber efter børsens lukketid tordag, og aktierne blev sendt ned i det såkalde eftermarkedet, der er en form for uofficiel børshandel uden for børsens åbningenstid. Udviklingen kan påvirke stemningen på aktiemarkedet fremadrettet, påpeger strategen..

»Forventningerne blev kørt op i markedet torsdag, og det kunne selskaberne så ikke leve op til, da vi fik regnskaberne,« udtaler han.

Læs også: 3 drømmeaktier: 'Det er på alle mulige måder et fantastisk selskab'

Alphabet steg 7 pct. på forventninger om, at selskabet, der står bag Google-søgemaskinen, kunne fremvise samme fortælling som Meta Platformens, men Alphabet oplevede ikke samme vækst i reklamerne, forklarer strategen.

Han har tidligere fremhævet potentialet i amerikanske vækstaktier.

»Nu skal du holde øje med, hvordan det amerikanske aktiemarked lukker fredag, og hvad den amerikanske jobrapport viser fredag eftermiddag,« forklarer han.

Læs også: Renterabat i Danmark kan komme boligejere til gavn

»Hvis du har en masse gevinst fra januar, så er det fristende at tage gevinst hjem,« udtaler han og fortsætter:

»Hvis jobrapporten tegner et billede af et amerikansk jobmarked, der stadig er glohedt, så vil jeg tage gevinst hjem i vækstaktierne. Hvis du har købt op de seneste dage, så vil jeg tage den med ro og så afvente situationen på mandag.«

Du bør som investor nærstudere regnskaberne og håndplukke de aktier, som du gerne vil have i porteføljen, lyder det fra stategen.

Læs også: Hvad er en ETF?

Investorer kan ifølge ham også overveje at købe en ETF, der bare følger udviklingen i det teknologitunge Nasdaq-indeks, fordi amerikanske vækstaktier er i en opadgående trend, forklarer han.

Det sker med henvisning til, at Nasdaq 100-indekset har bevæget sig ind i et bull marked. Det kan du læse mere om her.

Danske Bank er ikke de eneste, der ser et potentiale i amerikanske aktier. Det samme gør Sydbank. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Over en million boligejere kan se frem til skattesmæk

Læs også: Sådan kommer du i gang med årets investorhit