Henter kommentarer

Danske Bank i ny melding: Her ser vi 'attraktive muligheder'


 
Hvad er en aktiestrateg?
Vis mere

I en dugfrisk melding, som netop er sendt ud til bankens kunder, peger Danske Bank på et område af aktiemarkedet, hvor banken ser »attraktive muligheder«.

Og her er der tale om de japanske aktier, der har klaret sig særdeles godt i 2023.

Danske Banks chefstrateg Frank Øland fremhæver overfor Euroinvestor, at det blandt andet skyldes en opblomstring efter corona, hvor der er kommet gang i økonomien:

»Inflation er et velkomment fænomen i Japan efter mange års deflation. Økonomien er for alvor begyndt at vokse efter corona. Privatforbruget understøttes af stigende lønvækst, og virksomhedernes forventede indtjeningsvækst på kort sigt er stærk,« skriver han i en kommentar.

Det japanske Nikkei-indeks er steget med 20,1 pct. i 2023. Til sammenligning er de globale aktier i MSCI World-indekset steget med 9,7 pct. i 2023.

Læs også: Aktierne trækker fra resten af verden: Derfor er de igen blevet interessant for investorer

Udover at indtjeningsvæksten i de japanske virksomheder er stærk, fremhæver Frank Øland også, at der potentielt kan være en valutagevinst for danske investorer ved at investere i Japan:

»Inflationen giver mulighed for at den japanske centralbank kan begynde at normalisere den ultralempelige pengepolitik, som blandt andet inkluderer rentekurvekontrol. Det forventes at styrke yennen, hvilket kan give ekstra afkast til en dansk investor,« lyder det fra chefstrategen.

Euroinvestor har tidligere snakket med seniorporteføljemanager i Maj Invest Value Aktier, Ulrik Jensen, om de japanske aktier, som fonden ejer. Det kan du læse mere om her:

Læs også: 5 spændende aktier, som dansk investor satser på

På sektorniveau tror Danske Bank på, at kommunikationsservices vil gøre det godt:

»Her kan man som investor få et godt mix af kvalitet, vækst med et defensivt tilt og eksponering mod kunstig intelligens,« lyder det fra Frank Øland.

Læs også: Lau Svenssen: 5 danske aktier, jeg ville købe lige nu, hvis jeg skulle investere 100.000 kr.

Afslutningsvist fremhæver Danske Bank også den diskussion, der har fyldt ganske meget hos investorerne det seneste stykke tid – nemlig om der kommer en recession eller ej.

»På den korte bane ligner det en blød landing, men der kan stadig komme udfordringer på lidt længere sigt, når den fulde effekt af renteforhøjelserne slår igennem på økonomien. Vi anbefaler derfor en balanceret tilgang med fokus på kvalitet,« skriver Frank Øland til Euroinvestor.

Læs også: 5 spændende aktier, som dansk investor satser på

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere