Henter kommentarer

Danske Bank om Netcompany: Mere bagtungt år end tidligere skønnet


 

Netcompany opdaterede mandag analytikerne om udviklingen på markederne, hvilket kun gav begrænset ny information, ifølge analytikerne hos Danske Bank.

Men banken vurderer dog nu, at 2023 bliver mere "bagtungt" end tidligere vurderet, hvilket betyder, at en større andel af resultatdannelsen kommer til at ligge sidst på året.

Læs også: Analytiker: Flyselskaber kan spare millioner på grund af fedmemidler 

- Vi foretager kun mindre modelændringer forud for regnskabet for tredje kvartal 2. november, da mandagens analytikeropdatering kun nødvendiggjorde små justeringer for tredje og fjerde kvartal. Den vigtigste nyhed var mere indsigt i de tidligere annoncerede britiske kontraktsejre, som vi allerede havde inkluderet, skriver Danske Bank i et notat.

Men opdateringen får banken til at konkludere, at 2023 bliver mere "bagtungt" end den tidligere modellerede. Det skyldes en fortsat svag privat sektor i Danmark, stadig forhøjede personaleomkostninger og lav offentlig udbudsaktivitet i tredje kvartal.

Læs også: Så meget kommer skatten til at stige på ejerlejligheder i de store byer

I forhold til aktien forsætter Danske Bank med at se et solidt potentiale, da digitalisering ser ud til at fortsætte i mange år. Banken gentager derfor anbefalingen "køb" med et kursmål på 350 kr.

Netcompany-aktien falder tirsdag 3,6 pct. til 264,60 kr. efter en stigning på 2,1 pct. mandag, da det kom frem, at selskabet var kommet på en stor rammeaftale om it-ydelser til de britiske myndigheder.

.\˙ MarketWire