Henter kommentarer

Danske Bank spår rentechok


Der kan være hele syv renteforhøjelser på vej fra den amerikanske central bank, Federal Reserve, i løbet af 2022.

Sådan lyder det i en ny analyse fra Danske Bank, der mener, at økonomer – inklusiv dem selv – for længe har undervurderet den stigende inflation.

Storbanken har også skruet op for hvor mange basispoint, de ser Fed hæve renten med i løbet af året fra 125 til nu 200.

»Baseret på sidste uges højere end ventet inflationstal og James Bullards (Chef for den amerikanske centralbanks afdeling i St. Louis red.) i  høgeagtige kommentarer, ændrer vi igen vores Fed-prognose. Vi forventer nu, at Fed vil levere i alt 200bp renteforhøjelser i år med en 50bp renteforhøjelse i marts og 25bp efter hvert møde,« står der blandt andet i analysen.

Det er ikke mange uger siden, at langt de fleste storbanker ventede, at Fed ville hæve renten ad tre eller fire omgange i løbet af året, men nu har forventningen til, hvordan USAs centralbank skal forsøge at bekæmpe den højeste inflation i 40 år taget et markant kursskifte.

Danske Banks forventning er i lighed med Bank of Americas, hvor man også ser, at Fed vil hæve renten syv gange i løbet af 2022. Fra bankens cheføkonom, Michael Ferori, var det også de høgeagtige toner fra centralbankens topfolk, der har fået Bank of America til at skifte kurs.

Får Danske Bank ret i deres forventning, vil Fed ved årsskiftet have hævet renten mellem 2 og 2,25 pct.

Aktuelt er inflationen i USA på det højeste niveau siden januar 1982.

Læs også: Simcorp overgik forventningerne

Læs også: ​Danmarks rigeste mand køber op i aktie