Henter kommentarer

| Opdateret

Danske Bank-topchef færdig - trækker sig efter hvidvask-mistanke


Carsten Egeriis afløser Chris Vogelzang som administrerende direktør for Danske Bank.

Det oplyser banken i en børsmeddelelse. Det skyldes ifølge banken selv, at han er sat i forbindelse med en mistanke om hvidvask hos hans tidligere arbejdsplads, ABN Amro, i Holland. Af meddelelsen lyder det således:

»Bestyrelsen i Danske Bank A/S har i dag udnævnt Carsten Egeriis til administrerende direktør. Han afløser Chris Vogelzang, der har meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker som følge af, at de hollandske myndigheder har udpeget ham som en af flere mistænkte i forbindelse med deres undersøgelse af potentielle overtrædelser af hollandsk lovgivning vedrørende forebyggelse af hvidvask i ABN AMRO.«

Danske Bank oplyser i samme ombæring,at hollandske Gerrit Zalm også udtræder af bestyrelsen.

Udviklingen er tilsyneladende kommet bag på den afgående topchef i Danske Bank:

»Jeg er meget overrasket over de hollandske myndigheders beslutning. Jeg forlod ABN AMRO for mere end fire år siden og er tryg ved, at jeg varetog mit ledelsesmæssige ansvar med integritet og dedikation. Min status som mistænkt er ikke ensbetydende med, at jeg vil blive tiltalt. Men i lyset af den særlige situation Danske Bank befinder sig i, og den intense granskning, som banken er under, særligt når det gælder bekæmpelse af hvidvask som følge af den endnu ikke afsluttede Estland-sag, ønsker jeg ikke, at spekulationer om min person skal stå i vejen for Danske Banks fortsatte udvikling. Derfor mener jeg, at det eneste rigtige er, at jeg fratræder. Jeg er meget ked af at forlade Danske Bank, som er en fantastisk virksomhed med virkelig kompetente medarbejdere, og det har været en stor ære for mig at lede den,« lyder det i en forberedt kommentar fra Chris Vogelzang.

Her ses Chris Vogelzang, afgående topchef i Danske Bank. Vis mere

Danske Banks bestyrelsesformand, Karsten Dybvad, er også ærgerlig over at måtte sige farvel til Chris Vogelzang:

»Vi er meget kede af at skulle sige farvel til Chris Vogelzang. Han har været helt afgørende i forhold til at igangsætte den omfattende omstilling, Danske Bank er i færd med, og for de fremskridt og resultater, som allerede er skabt. Vi forstår og respekterer hans beslutning og takker ham for hans store indsats.«

Karsten Dybvad vurderer imidlertid, at man har fundet en god afløser i Carsten Egeriis:

»Jeg er glad for, at vi har en stærk og kompetent afløser i form af Carsten Egeriis, der som Chief Risk Officer har været en del af bankens direktion i snart fire år og haft en central rolle i de seneste års oprydning og i styrkelsen af risikoområdet og ikke mindst i bankens håndtering af corona-krisen. Han har mere end 20 års erfaring fra den finansielle sektor, og bestyrelsen er ikke i tvivl om, at han er den rette person til at stå i spidsen for at videreføre den omstilling, der allerede er godt i gang,« lyder det fra bestyrelsesformand, Karsten Dybvad.

Her ses Carsten Egeriis Vis mere

Opdateres...