Henter kommentarer

Danske Bank: Vi har kurs mod drømmescenariet


 

Et drømmescenarie for investorer.

Det er, hvad Danske Bank ser forude, hvis vi holder kursen. 

Det er muligt at opnå en såkaldt »blød landing« for økonomien, selvom centralbankerne har kastet sig ud i en indædt krig mod inflationen, vurderer banken. Det skyldes, at global økonomi har været overraskende stærk – især amerikansk økonomi.

Læs også: Bank ændrer syn på vingeskudt dansk aktie

»Vi ser derfor en god mulighed for, at økonomien lander blødt,« lyder det fra Danske Bank i en kommentar.

En blød landing dækker lidt forenklet over, at vi vil oplever lavere vækst, men ikke så lav vækst, at en masse mennesker mister jobbet. Det indebærer også, at inflationen falder ned mod 2 pct., som er centralbankernes mål.

»Dette scenarie kan give gode forudsætninger for en fortsat positiv udvikling på aktiemarkedet. Lige nu har vi kurs mod drømmescenariet,« påpeger Danske Bank.

Læs også: Storbank: De her 4 aktier kan vinde på Teslas guldhåb

Der er dog stadig en risiko for en hård landing for økonomien og de finansielle markeder, lyder det. Det omfatter en brat nedgang for økonomien, der kan eksempelvis kan føre til høj arbejdsløshed.

Historien viser da også, at tre ud af fire perioder med økonomisk fremgang er endt i recession.

De finansielle markeder har købt ind på historien om den bløde landing og sendt aktiekurserne godt i vejret i 2023. Aktierne er imidlertid faldet tilbage siden august, fordi de økonomiske nøgletal fra USA har været for gode. 

Læs også: Lau Svenssen om dagens store børstaber: 'En genial virksomhed' 

Det har pustet liv i inflationsfrygten, hvilket baner vejen for nye rentestigninger, hvilket rammer aktiekurserne.

»For at fortællingen om den bløde landing skal holde, må væksten ikke være så stærk, at den øger inflationsfrygten igen,« påpeger Danske Bank.

Der er ifølge banken en »reel mulighed for at ramme denne gyldne balance, og det kan give attraktive investeringsmuligheder.« 

Læs også: Fremhæver 'meget meget billig' aktie: »Analysen giver grønt signal«

Helt konkret ser Danske Bank et potentiale i amerikanske small cap-aktier og i japanske aktier. De japanske aktier har banken anbefalet sine kunder siden slutningen af maj.

»Vi ser fortsat potentiale i japanske aktier. Vi ser blandt andet tegn på en positiv effekt af de adskillige japanske reformer for at øge virksomhedernes produktivitet og konkurrenceevne,« lyder det fra Danske Bank.

Banken anbefaler overordnet set, at investorer samler op i såkaldte kvalitetsselskaber, der kan genere deres egen vækst.

Det dækker over selskaber, der har en stabil vækst i deres indtjening, et højt afkast af egenkapitalen samt lav gæld. Det gør selskaberne mindre sårbare over for de højere renteniveauer. 

»Man kan finde aktier i kvalitetsselskaber i alle sektorer, men i øjeblikket ser vi især interessante muligheder inden for sektoren kommunikationsservice, der blandt andet rummer nogle af de store digitale giganter,« skriver banken.