Henter kommentarer

Danske investeringsforeninger på stribe får påbud fra finansiel vagthund


Bestyrelserne i flere danske investeringsforeninger og værdipapirfonde har ikke tilstrækkeligt styr på håndtering af afkast og omkostninger.

Sådan lyder det fra Finanstilsynet i en pressemeddelelse, efter den finansielle vagthund har gennemført en temaundersøgelse af, hvordan bestyrelser i værdipapirfonde og investeringsforeninger håndterer netop det.

Finanstilsynet har undersøgt bestyrelserne i seks investeringsforeninger – Formuepleje, Investin, Jyske Portefølje, Nordea Invest, Sparinvest, Wealth Invest – og Værdipapirfonden Frøs.

Alle syv har modtaget et påbud, da ingen af de undersøgte bestyrelser havde tilstrækkelige styringsdokumenter for evaluering af afkast og omkostninger.

Hvis afkastet ikke er tilfredsstillende, eller omkostningerne ikke er konkurrencedygtige, er det nemlig investeringsforeningernes bestyrelser, der skal evaluere og dermed sikre, at der bliver taget handling.

»Det er afgørende, at investorerne har tillid til de finansielle markeder. Derfor skal bestyrelserne i investeringsforeningerne og værdipapirfondene sikre, at fondene leverer et tilfredsstillende afkast, og at investorerne ikke pålægges for høje omkostninger,« udtaler Sean Hove, underdirektør for kontoret for investorbeskyttelse hos Finanstilsynet, i meddelelsen.

Læs også: Forudsigelse: Dansk folkeaktie vil stadig imponere

Læs også: Investorer solgte igen ud af frygt – det her forventer markedet af fremtiden