Henter kommentarer

Danskere står bag ny handelsplatform: Tilbyder særlig form for investering


Som den første danske handelsplatform er danske Endavu netop gået i luften med såkaldt 'fractional investing'. 

Det vil sige, at man som investor på handelsplatformen kan få lov til at købe en mindre del af en aktie, hvis man eksempelvis ikke har godt 13.000 kr. til at købe en Mærsk-aktie, men stadig ønsker at investere i selskabet. 

Håbet er, at man på den måde vil gøre det nemt for flere mennesker at investere i aktier – og dermed give dem muligheden for at få en god og langsigtet forrentning af sine penge gennem aktiemarkedet. 

For det er er ifølge administrerende direktør og medstifter i Endavu, Martin Roland Knudsen, det klart bedste sted at have sin opsparing: 

»Historisk set har den mest rationelle måde at få sin penge til at vokse været at placere dem i aktiemarkedet, men kun knap 20 pct. gør det i dag. I vores optik bør alle have muligheden for at investere deres penge, så de kan vokse over tid, og i højere grad realisere deres finansielle drømme,« siger Martin Roland Knudsen. 

Han er tidligere globalmarketingchef i Saxo Bank, og er dermed ikke fremmed for investeringsverdenen. Sammen med et hold på ni medarbejdere, der med egne ord er »ekstremt passionerede for investering«, ønsker de at udbrede investering endnu mere blandt private investorer – og skabe en mere moderne måde at investere på. 

Vis mere

Derfor har Endavu også – udover muligheden for at investere i fraktioner af aktier, samt på mere end 25 forskellige verdensmarkeder –bygget et socialt community, som gør det muligt at man kan investere med sine venner. 

»Jeg har nogle gange brugt det billede, at vi gerne vil være investeringens svar på Spotify. Vi vil tilbyde det bredeste udvalg på en nem og brugervenlig måde,« lyder det fra Martin Roland Knudsen. 

Derfor står platformen blandt andet også for brugernes indrapportering til de danske skattemyndigheder. 

Læs også: Danske Bank: Kinesiske tal er lidt dyster læsning

Endavu er gået i luften og brugere kan allerede nu bruge platformen. Men indtil videre er det kun et begrænset antal brugere, der får muligheden, da holdet bag stadig er i »feedback-periode«. Et par tusinde brugere har allerede taget platformen i brug, lyder det fra Endavu, der også fortæller om en positiv modtagelse fra brugerne. 

Ifølge Martin Roland Knudsen bliver gardinerne dog trukket endeligt til side for offentligheden en gang i løbet af første halvår 2024 – og ambitionerne er ikke små. 

»Vores vision er, at vi skal kunne servicere 1 millioner kunder, med blot 30 medarbejdere, da alt på platformen er bygget op omkring de nyeste teknologier med automatisering i fokus,« fortæller Martin Roland Knudsen. 

Læs også: Bombet dansk selskab topper listen over grønneste energiudviklere for 5. gang

Endavu tjener udelukkende penge på kurtage – og har priser der er konkurrencedygtige med etablerede handelsplatforme som Saxo Bank og Nordnet. Årsagen er endnu en gang, at investering skal være for alle, fortæller ceo'en. 

»Det skal ikke være os, der står i vejen for at folk kan investere. Investering skal være for alle,« siger Martin Roland Knudsen. 

Endavu er reguleret og licenseret af Finanstilsynet. Interesserede brugere kan i øjeblikket skrive sig på venteliste til platformen gennem Endavus hjemmeside.