Henter kommentarer

Danskernes opsparingslyst stiger

Penge, mønter og sedler, torsdag den 5. marts 2020.
Penge, mønter og sedler, torsdag den 5. marts 2020. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det er ikke kun de danske forbrugeres humør, der er blevet bedre.

Også når det gælder opsparing, er danskerne nemlig kommet i bedre humør.

Sådan lyder det fra Sampension, efter Danmarks Statistik har offentliggjort forbrugertillidstal. 

De viser, at humøret nu er på det højeste niveau i to år og er gået til minus 7,4 i februar fra minus 8,4 i januar.

Når spørgsmålet 'Regner du med i de kommende 12 måneder at kunne spare noget op?' stilles, ligger svaret nu på 27,1. I januar lød tallet på 22,4.

Læs også: 

»Selvom danskerne ved indgangen til sidste år ikke var videre optimistiske, når det gjaldt udsigterne for opsparing, blev 2023 alligevel et år i opsparingens tegn, hvor danskerne generelt lagde en større bid af indkomsten til side,« siger Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension, i en kommentar.

Om der i år også vil blive sat turbo på danskernes opsparing, må tiden vise, tilføjer hun. Dog kan mange se frem til at få mere i løn i løbet af i året, og kombineret med mulige rentenedsættelser, er der lagt op til gode vilkår for privatøkonomien.

»Mange kan se frem til at få mere at gøre godt med i 2024, hvor lønningerne vil stige, og rentenedsættelser kan blive en realitet. Og medvind til privatøkonomien styrker alt andet lige mulighederne for, at der kan blive lagt mere til side til opsparing – ligesom at det også er et godt udgangspunkt for øget forbrug,« lyder det fra kunderådgivningschefen.

Læs også: 

Læs også: