Henter kommentarer

De 5 bedste aktier i august


Selv om august har været en blandet fornøjelse på børsmarkederne, så er aktierne bredt set fortsat opad.

De danske aktier er målt på C25-indekset steget 2,7 pct., mens svenske aktier – målt på OMX30-aktieindekset – er faldet 0,68 pct. Det tyske marked er målt på det tyske DAX-indeks steget 1,84 pct., mens det europæiske marked som helhed er steget 2,19 pct, når man ser på Stoxx600-indekset.

Bedst ser det ud i USA, hvor det brede, toneangivende amerikanske S&P 500-indeks er steget med 3,47 pct.. Globale aktier er til sammenligning steget med 2,95 pct., når man ser på MSCI World.

Ser man nærmere på udviklingen blandt de danske eliteaktier – målt på C25-indekset – er der en klar vinder. Det drejer sig om den danske vaccineproducent Bavarian Nordic, som er oppe med hele 21 pct. siden begyndelsen af august.

Ser man på, hvilke danske aktier, der har klaret sig bedst i august, ser billedet således ud:

Bavarian Nordic (+21,38 pct.)

Vestas (+9,99 pct.)

Novo Nordisk (+8,22 pct.)

Ørsted (+7,47 pct.)

Genmab (+5,19 pct.)

Selv om de danske aktier er steget kraftigt i år historisk set, så er 2021 stadig en historie om, at danske aktier - målt på C25-indekset - er haltet en smule efter andre populære børsmarkeder - det gælder både det svenske og amerikanske samt det verdensmarkedet som helhed. De danske aktier er steget 19 pct. siden årets begyndelse. Til sammenligning er de svenske aktier - målt på OMX30 - steget 26 pct.

Tyske aktier er målt på det toneangivende DAX-indeks steget 15 pct. Europæiske aktier er målt på Stoxx 600 steget næsten 20 pct., mens S&P 500-indekset er steget næsten 27 pct. Verdensmarkedet er som helhed - målt på MSCI World - steget 23 pct. i år.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: De 5 værste aktier i august

Læs også: Nordisk olieselskab med positivt resultat - fastholder forventningerne