Henter kommentarer

De private investorer handlede løs i august


For mange sluttede sommerferien i august, og det fik aktiehandlen hos Nordnet til at gå et nøk opad, skriver den populære investeringsplatform i en pressemeddelelse.

I alt foretog Nordnets mere end 300.000 danske kunder i gennemsnit 47.000 handler per handelsdag i august måned. Det er en stigning i forhold til juli, hvor der blev foretaget 41.600 handler.

I den forgangne måned, var det især selskaber, der lever af at sælge sundhed, som investorerne gik ind i. Blandt andet Novo Nordisk og Bavarian, der er drønet frem med henholdvis 8,76 pct. og 37,43 pct.

»De private investorer har i august kastet sig over selskaber, der lever af at sælge sundhed. Over halvdelen af selskaberne i top 10-listen over mest købte aktier er medicinalfirmaer og selskaber, der sælger medicinsk udstyr. Regeringen har i august meddelt, at den vil støtte Bavarian med 800 mio. kr. til udvikling af en dansk Covid-19 vaccine, og Bavarian er da også den næstmest købte aktie i august,« udtaler Sigga Nolsøe, kommunikationschef i Nordnet, meddelelsen.

Blandt de mest købte aktier i august finder man også cementgiganten FLSmidth.

»De private investorer har ud over sundhed også købt flere aktier i FLSmidth, hvor nogle måske har ønsket at investere i udstyr til cementindustrien efter kursen faldt til en lavere pris end de sidste par måneder,« lyder det fra Sigga Nolsøe.

Blandt de mest populærer aktier i august kunne man også finde en enkelt tech-gigant. Se hele listen her.

Læs også: Storbank lægger sig fladt ned: Vi tog fejl

Læs også: Ser markant kurspotentiale i undervurderet dansk aktie