Henter kommentarer

Demant om nye tal: 'Et fremragende år'


2023 har været et »fremragende« år.

Sådan betegner Demant med egne ord det forgangne år. Det fremgår af årsrapporten, som den danske høreapparatgigant har fremlagt mandag aften. 

Selskabet har landet en omsætningsvækst på 14 pct. i 2023, hvilket af været drevet af »exceptionelle« resultater, bemærker Demant selv i sin årsrapport. Det er inden for den del af Demant-forretningen, der laver høreapparater. Den anden del laver lydudstyr, som Demant overvejer at sælge. Det kan du læse mere om her.

Demant opnåede en driftsindtjening på 4.148 mio. i 2023, hvilket er en betydelig forbedring af Demants overskudsgrad.

Læs også: Kosmetikkæmpe fyrer tusindvis – aktien stiger

»2023 har været et fremragende år for Demant. Vi opjusterede vores finansielle forventninger to gange i løbet af året, hvilket er et tydeligt tegn på vores produkters relevans for kunderne,« lyder det i en forberedt kommentar fra Demant-topchefen Søren Nielsen.

Han fremhæver høreapparat-divisionen, der i hans optik leverede meget stærke resultater  i 2023. 

»Vi leverede et meget stærkt cashflow og øgede lønsomheden, samtidig med at vi fortsatte med at styrke vores konkurrencemæssige position i markedet. Inden længe vil vi påbegynde lanceringen nye flagskibshøreapparater, som fremadrettet yderligere vil styrke vores produktudbud til kunder og brugere,« tilføjer han.

Demant forventer, at man i 2024 kan opnå en organisk vækst i spændet 4-8 pct. samt en driftsindtjening på 4.600-5.000 mio. i Hearing Healthcare.

Demant forventer samtidig at foretag aktietilbagekøb for mere end 2.000 mio. kr. i 2024.

Demant-aktionærerne kan se frem til en række mindre opkøb i 2024, lyder det. Antallet vil være højere end normalt, da nogle opkøb blev udsat fra 2023, og som følge af en god pipeline af attraktive opkøbsmuligheder.

Læs også: Nye regler rammer danskerne – 'det er noget, man bør udnytte'

Læs også: Op mod 600.000 danskere kan få glæde af ny regel: 'Ikke længere nogle problemer'