Henter kommentarer

Den er gået i luften med mere end 4000 pct. de sidste ti år: "Det er sådan en aktie, alle investorer drømmer om at finde"


Havde man for ti år siden købt aktier for 1000 kr. i den danske medicinalvirksomhed Ambu, ville man i dag have en betydeligt større portion penge mellem hænderne.

Faktisk ville man have præcis 42.980 kr., for aktien i virksomheden, der har hovedsæde i Ballerup og som blandt andet udvikler og producerer udstyr til hospitaler, er steget 4298 pct., viser data fra Bloomberg fredag formiddag. Dermed er Ambu-aktien den C25-aktie, der har leveret det absolut bedste afkast siden 2011 til i dag.

»Det er sådan en aktie, alle investorer drømmer om at finde,« siger Michael Friis Jørgensen, porteføljeforvalter i Millionærklubben og aktiechef i HC Andersen Capital.

Ambu producerer blandt andet engangs-endoskopper, og ifølge aktiechefen er det blandt andet det, der har fået aktiekursen til at stryge til vejrs.

Se også: Sådan har C25-aktierne klaret sig de sidste 10 år

»Markedet begyndte at flytte sig fra flergangs-endoskopper til engangs-endoskopper, og der ramte Ambu en guldåre,« siger han.

Om Ambu igen om 10 år ligger øverst i C25-feltet, er Michael Friis Jørgensen ikke så sikker på.

»Det bliver sværere, for en stor del af virksomhedens fremtidige indtjening er allerede priset ind i aktien, og så er der sandsynlighed for, at der dukker en virksomhed op, der laver det samme.«

Selvom aktien har leveret et skyhøjt afkast og er en aktiefavorit blandt mange, vil Michael Friis Jørgensen stadig ikke putte den i samme kategori som folkeaktierne Mærsk og Novo Nordisk.

»Aktien er volatil og svingende, og den er ikke stabil, fordi der forventes meget af den. Så det er ikke en Mærsk og det er ikke en Novo, men jeg tror godt, vi kan sige, den kan være på vej,« siger han.

Hvordan resten af C25-aktierne har klaret sig i løbet af de sidste ti år, kan du få et overblik over her.

Læs også: Amerikansk storbank i kæmpe brøler: Kursmål i Danske Bank var en fejl

Læs også: Ung investor: Jeg køber kun aktier med disse temaer