Henter kommentarer

Den svenske krone falder til historisk bundniveau


Den svenske krone falder mandag til et nyt historisk bundniveau overfor euroen. 

Det skriver det svenske medie Dagens Industri

Således koster en euro 11,97 svenske kroner mandag formiddag. 

Det sender den svenske krone i et niveau, så når man for hver 100 svenske kroner, bruger lidt over 62 danske kroner. Det er en smule under niveauet i august, hvor den svenske krone sidst ramte bunden.   

Ifølge Danske Banks chefanalytiker indenfor valuta og råvarer, Jens Nærvig Pedersen, kan den negative stemning på markederne være en af årsagerne til kronens fald: 

»Vi sætter en kneben bundrekord i dag, hvor den falder lige akkurat under det niveau, den ramte i august,« siger Jens Nærvig Pedersen og fortsætter: 

»Det ser ud til at, ugen starter med lidt sur risikoappetit på de finansielle markeder – der er i hvert fald røde tal på aktiemarkederne. Og på sådan en dag er det ikke ualmindelig at den svenske – og for den sags skyld også den norske krone, – falder.« 

Læs også: Storbank ser langt mindre kurspotentiale i dansk gigant

Han uddyber og fortæller, at den svenske krone generelt har været på nedtur i år. Her peger han på en generel afmatning i den globale industrisektor som en af årsagerne. 

Derudover har svenskerne også kæmpet med højere inflation end eurozonen og andre lande i Europa – og det kan også have været med til at sende kronekursen ned, vurderer Jens Nærvig Pedersen. 

Han forventer dog, at den svenske krone kan stige en smule indenfor den nærmeste fremtid – dog uden at den gør et endegyldigt comeback: 

»Lige på den korte bane er der lidt for meget negativitet om den svenske krone, så jeg tror godt den kan stige igen. Men jeg forventer ikke, at den svenske krone vil gøre comeback det næste år. Det er nok mere et spørgsmål om ikke vi skal blive liggende ved dette bundniveau eller lidt højere,« siger Jens Nærvig Pedersen. 

Læs også: Formueekspert: Tag gevinst hjem eller vent? Nogle gange kan det betale sig at vente

Læs også: Analytikere: Disse 5 danske aktier har størst kurspotentiale