Henter kommentarer

Derfor anbefaler Danske Bank at købe C25-aktie


 

FLSmidth er flyvende fredag med et plus på 6,2 pct. i 325 kr., efter at Danske Bank har genoptaget sin dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 390 kr.

Analytiker Casper Blom ser betydeligt potentiale, hvis mine- og cementudstyrskoncernen når sine mål for 2026 og vender tilbage til sin historiske værdiansættelse, fremgår det af et analysenotat fra banken.

FLSmidth fik ny topchef i form af Mikko Keto i starten af 2022 og han har ifølge Casper Blom markeret et strategisk skifte mod en mere servicefokuseret forretning.

Hele investeringscasen handler om mineudstyrsforretningen, der i 2026 ventes at stå for 89 pct. af koncernens samlede driftsresultat, EBITA-indtjeningen,

I mineudstyrsforretningen ses mulighed for, at serviceforretningen kan blive fordoblet, så den når en størrelse på linje med produktforretningen.

Cementudstyrsforretningen har længe været en klods om benet på FLSmidth, og Danske Banks analytiker ser det også som sandsynligt, at divisionen vil blive frasolgt.

- Vi forventer, at ledelsen vil søge at afhænde cementforretningen så hurtigt som muligt. Den største udfordring er at finde en passende køber, der er villig til at betale en fair pris, som vi vurderer er 1,3-1,7 mia. kr., skriver Casper Blom.

Danske Bank værdiansætter FLSmiidth til 10 gange EBIT-indtjeningen for mineudstyrsforrentningen, mens cementudstyrsforretningen værdiansættes til 5 gange EBIT-indtjeningen.

På den baggrund når Danske Bank frem til en fair pris per aktie på 384-452 kr. målt på estimaterne på 2025-26. Hvis FLSmidth vender tilbage til den historiske værdiansættelse ses mulighed for en kurs på 533-574 kr. målt ud fra Danske Banks estimater for 2026.

.\˙ MarketWire