Henter kommentarer

Derfor har særligt topmøde betydning for markedet


I dag mødes nogle af de mest toneangivende pengepolitiske overhoveder fra verdens største centralbanker til deres årlige møde i den amerikanske by, Jackson Hole.

Det er en begivenhed, der kan ende med at ramme markedet.

»De kommer til at sende nogle signaler, hvilket vi har set år efter år. Disse centralbank folk har en lidt bredere diskussion til topmødet, men det sender nogle røgsignaler ud af skorstenen, som markederne fanger op på,« lyder det fra Jakob Vejlø, chefstrateg i BankInvest, i Millionærklubben torsdag morgen.

Blandt andet hvor hårdt centralbankerne vil slå på inflationsbekæmpelsen vil blive præsenteret retorisk på mødet, forklarer han.

Topmødets helt store begivenhed er fredag klokken 16 dansk tid, hvor formanden for den amerikanske centralbank, Jerome Powell går på talerstolen.

Hans ord vil blive fulgt af markedet med argusøjne, udtaler Jakob Vejlø.

»Der er et narrativ fra centralbankerne lige nu, som handler om, at vi er nødt til at svinge med battet, for at slukke denne inflationsbrand. Det er bedre at tage regningen nu end et regime, der undergraver investeringerne længere henne,« siger han i podcasten.

Læs også: Efter himmelflugt: Investor tager opkøbsrygter af dansk selskab med forbehold

Læs også: Rockwool bliver i Rusland: »Vi vil ikke give regimet en milliardgave«