Henter kommentarer

Det bør du vide inden fondsbørsen åbner


Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier

 

Citigroup ser stor usikkerhed i USA

Storbanken fra USA, Citigroup, anbefaler ikke at man, trods de seneste kursfald i aktiemarkederne, køber op. Det begrundes med, at banken ser en stor politisk risiko i USA. Banken anbefaler samtidig, at man  flytte pengene over i andre markeder, og dermed reducere en smule af eksponeringen mod Europa.

»Politisk usikkerhed vil være udbredt på aktivmarkederne; den kommende valgperiode i USA vil ikke være sejlads på fladt vand. Med forhøjet risiko for et omstridt valgresultat kan stressen i markedet blive værre, før det bliver bedre«, lyder det fra banken. Det kan du læse mere om her.

 

Ny tillid til Pandora

Smykkekoncernen er steget voldsomt i værdi siden nytår, og det har skabt fornyet tiltro på Pandora blandt investorerne. Det skriver Børsen. Aktien er på trods af coronakrisen steget 60 pct. i 2020. Det gør Pandora-aktien til den aktie, der er steget mest i det danske C25-indeks. C25-indekset er samtidig det indeks på verdensplan, som er steget mest, ifølge Bloomberg News.

Baggrunden for den voksende tiltro til virksomheden samt  kursstigningen skyldes ikke mindst direktør Alexander Lacik, som tiltrådte i 2019, skriver Børsen.

»Der er mange ændringer i Pandora, som samlet set peger i den rigtige retning, kombineret med at det har været en troværdig investorkommunikation«, lyder vurderingen fra aktiechef i ATP, Claus Wiinblad, over for Børsen. Det kan du læse mere om her.

 

Kunderne har sendt en syngende lussing til Jyske Bank.

Loyalty Group har adspurgt næsten 4400 danske privatkunder om, hvor tilfredse og loyale de er over for deres bank. Når det gælder loyalitet, falder Jyske Banks score med 7 pct. Det er kun overgået af Danske Bank, der falder 9,2 pct., skriver Finans.

»På flere punkter ser Jyske Banks situation værre ud end Danske Banks. Jyske Bank går bl.a. kraftigt tilbage og havner helt i bund for ”værdi for pengene”, som viser, om kunderne oplever sammenhæng mellem kvalitet og pris. Det vil betyde mere for en kundes lyst til at blive end det generelle omdømme,« uddyber direktør og seniorrådgiver i Loyalty Group, Mikkel Korntved, til Finans.'

 

Dagens tal og begivenheder

  • Forbrugertillid, Frankrig og Storbritannien

 

Læs også: 4 spændende aktier til 2020: 'Selskabet har en ekstrem stærk position'

Læs også: Ny lussing til Jyske Bank